2013 m. birželio 6 d., ketvirtadienis

Nekeptas sausainių - varškės pyragas


  • 600 g paprastų sausainių (selga, gaidelis ar pan.),
  • pusė litro riebios grietinės,
  • 300 g varškės,
  • cukraus ,
  • vanilino,
  • pakelis mėgiamos želė.
Želė reiktų pasiruošt anksčiau, kad ji jau būtų pradėjus stingti.
Varškę gerai ištrinam, kad nebūtų gumuliukų (jei pirkote birią).
Grietinę išplakti su cukrumi, vanilinu. Cukraus įdėti truputį daugėliau, kad gautūsi saldu, nes varškė pridės rūgštumo. Sumaišom grietinę su varške, dedam susmulkintą želė, sumaišom.
Formos dugną išklojam sausainiais,dedam kremo ir toliau susluoksniuojam : sausainiai-kremas.Viršutinį sluoksnį padaryt sausainių.
Geriausia palikt šaldytuve per naktį,kad sausainiai suminkštėtų.

Skanaus.



Mama Zita

4 komentarai:

  1. Nerealiai paiko , tiek man , tiek tiems kurie jį ragavo !!! Super !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš jį vadinu tortu ;) Labai labai skanus, tikrai svečių nenuvilsite :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu uz recepta, pyragas gaunasi nuostabus, valgo ir dideli ir mazi. Darykit, tikrai nenusivilsit. As dar ant virsaus uzpilu lydyto sokolado ir pabarstau kepintais riesutais, bet tai jau fantazijos reikalas. Labai labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, kad patiko.
    Ačiū už pasiūlymą užpilti lydytu šokoladu :)

    AtsakytiPanaikinti