2021 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Kabantys akmenys. Kleboniškių vėjo malūnas. (Radviliškio raj.) Alpakų ūkis (Šiaulių raj.)

 

Lekiam į Alpakų ūkį!

Pakeliui stabtelime prie kabančių akmenų Pakalniškiuose.  Visaip „pateiktus“ akmenis matėme, bet pakabintų dar neteko... Įspūdingai atrodo.

 








Prie kabančių akmenų esančioje sustojimo aikštelėje stovinčiame stende įskaitėme, kad kažkur netoliese yra Kleboniškių vėjo malūnas. Kaip neužsuksi pažiūrėti? 😉

Kleboniškių vėjo malūnas.  





Atlėkėme iki Alpakų ūkio. Šiame Alpakų ūkyje, kuris yra įsikūręs Šiaulių rajone, Dargaičių kaime, yra ne tik alpakos, bet ir visas mini ZOO. Be alpakų čia gyvena - lamos, kupranugaris, šinšilos, REX veislės triušiai, asiliukai, Kveslando salų avytės, olandų miniatiūriniai ožiukai, mažiausios pasaulyje veislės Falabella arkliukas, afrikiniai stručiai, Jokūbo avytės, Koburgo lapinės avytės, Hailendų veislės karvutė, arabų veislės žirgas, juodnosės avys.

Čia yra  įrengta didelė parkavimosi aikštelė (bet šiandien žmonių tiek, kad auto palikome šalikelėj), galima įsigyti kavos ir užkandžių, įrengtos poilsio erdvės ir WC. Prekiauja alpakų vilnos siūlais, įvairiais alpakų vilnos gaminiais – kojinėmis, pirštinėmis, šalikais.

Lankytojai patogiai gali apžiūrėti gyvūnus, paglostyti juos, kartu nusifotografuoti. Kad foto būtų smagesnės, reik turėti maistelio gyvūnams, kurį galima nusipirkti kasoje. 

























Renata

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą