2019 m. rugpjūčio 20 d., antradienis

Ką veikti parke? Žvilgsnis kitu kampu...


Parkai man labiau asocijuojasi su pasivaikščiojimu ar pasisėdėjimu ant suoliuko/pievutės, mėgstantiems ir bėgiojimu. Bet tai tikrai ne viskas, ką galima nuveikti parke!


Be, kai kuriuose parkuose jau paruoštų veiklų, štai kelios idėjos:
  1. Panagrinėti augalus. Galit pasiimti kartu kokią nors knygą apie augalus, tikiu kad tokią galit rasti ir bibliotekoje.
  2. Stebėti gyvūnus. Bent jau paukščių tikrai turėtų būti. Galit juos pamaitinti. Tik ne duona, girdėjau, kad ji ne tik kenkia paukščių sveikatai, bet ir nuodija vandenį.
  3. Stebėti žmones! Kaip jie apsirengę, ką veikia, kaip juda, su kuo leidžia laiką... Kad būtų įdomiau, gali mintyse kurti trumpas istorijas apie juos, įsivaizduoti kaip jie gyvena.
  4. Pūsti muilo burbulus. Galit nusipirkti arba pasidaryti pats. Mačiau itin didelius burbulus leido žmonės pasidarę priemonę iš dviejų lazdų ir storesnės virvės surištos kilpomis, kas kokius 20-30 centimetrų. Panardinę į didžiulį bliūdą burbulams skirto skysčio, tiesiog sukiojo susikonstruotą mechanizmą aplink. Pramoga ne tik tau, bet ir praeiviams! 
  5. Paslėpti lobį. Nepamiršk pasidaryti žemėlapio, kad vėliau galėtum jį rasti. O gal bus smagiau jei leisi jį rasti draugui?
  6. Paruošti teminį maršrutą. Yra parkų, kurie jau turi pažintinius takus, visada galima praminti savo. Nežinia iš kokio šabakštyno išlindęs pralinksminsi ne tik save, bet ir kitus mačiusius.
  7. Pabraidyti. Parke tikrai rasi kokį nors vandens telkinį. Na, gal ne visi parkai juos turi, tad gali pasirinkti parką, kuris šalia upės ar ežero. Arba, tiesiog, turi fontaną. Šiltesniu oru imk ir pamirkyk ten savo kojas. 
  8. Fotografuoti. Kur daugiau, jei ne gamtoje, galima pasidaryti gražiausias nuotraukas? Šeimos, draugų, asmenines... Esi vienas, savęs fotografuoti nesinori? Ne bėda, pasirūpink gražiausiais darbalaukio (desktop) paveiksliukais, savo Facebook sienos viršeliais ar net paveikslais į savo kambarį. Retušuodamas nuotraukas gali ant jų užrašyti mėgstamas citatas ar savo mintis.
  9. Filmuoti. Sukurk kelis trumpus filmukus! Gali nufilmuoti tiesiog gražius parko vaizdus ir parodyti jį kitame mieste gyvenantiems draugams ar šeimos nariams. Visada smagu žiūrėti vaizdelius su gyvūnais, gal pagausi kažką itin įdomaus ar juokingo. Palavink savo vaizduotę ir sukurk istoriją.
  10. Žaisti žaidimus. Aukščiau surašytas idėjas galima įgyvendinti ir vienam, ir keliese. Ši įgyvendinama tik su kompanija, tačiau turi šimtus variantų. Nuo paprasčiausio pasimėtymo kamuoliu (pameni tokį žaidimą kaip "Bulvė"?) iki rimtesnių teminių, strateginių žaidimų, kurių pilna internete. Norisi ramiau? Pasiimkit stalo žaidimus ir pažaiskit, tiesiog pievoje, pasitiesę pleduką.

Šalia nėra jokio parko? Puikiai tiks ežero ar upės pakrantės, paprasčiausias miškas ar pieva...

Dar daug punktų iš šio sąrašo reiks pasibandyti ir pačiai. Gal turite kitokių idėjų? Norėčiau jas išgirsti. Pasidalinkite komentaruose!

Aistė

1 komentaras:

  1. Rodos tokios paprasto idėjos, bet ir jas pamirštame...
    Ačiū, kad priminėt kas pamiršta, ir ačiū už naujas idėjas ;)

    AtsakytiPanaikinti