2018 m. lapkričio 27 d., antradienis

Ragaišis "Senis šaltis"



  • Tešlai:
  • ~430 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 75 g margarino (tirpinto)
  • 25 g šviežių mielių
  • 3 v.š.cukraus (jei nemėgstate saldžiai, aš mėgstu, tai buvo 100g )
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnis druskos


Pašildome pieną (~40°), dedame į jį mieles ištrintas su 3 v.š cukraus ir leidžiam mielėms užputot :D. Tuo tarpu persijojame į dubenį miltus. Ištirpiname margariną, kiek praaušiname ir įmušame kiaušinį, gerai viską permaišome.
Toliau sujungiame miltus, margariną ir pieną su apsiputojusiomis mielėmis :D. Užminkome tešlą, jai reikia miltų, dedam... bet nedarykite tešlos kietos, kuo minkštesnė tešla, tuo puresnis bus iškepęs ragaišis. Paliekame šiltai 1 ar 2 valandom, kad tešla pakiltų. Tada imamės darbo...






Sutepame kiaušiniu, arba tiesiog saldintu vandeniu.




Kepame įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje ~10-15 min.




Kepurę, nosį aptepiau kiaušinio trynių, į kurį dėjau maistinių dažų.



Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą