- Tešlai:
- ~430 g miltų
- 250 ml pieno
- 75 g margarino (tirpinto)
- 25 g šviežių mielių
- 3 v.š.cukraus (jei nemėgstate saldžiai, aš mėgstu, tai buvo 100g )
- 1 kiaušinis
- žiupsnis druskos
Pašildome
pieną (~40°), dedame į jį mieles ištrintas su 3 v.š cukraus ir leidžiam mielėms
užputot :D. Tuo tarpu persijojame į dubenį miltus. Ištirpiname margariną, kiek
praaušiname ir įmušame kiaušinį, gerai viską permaišome.
Toliau
sujungiame miltus, margariną ir pieną su apsiputojusiomis mielėmis :D. Užminkome
tešlą, jai reikia miltų, dedam... bet nedarykite tešlos kietos, kuo minkštesnė
tešla, tuo puresnis bus iškepęs ragaišis. Paliekame šiltai 1 ar 2 valandom, kad
tešla pakiltų. Tada imamės darbo...
Sutepame kiaušiniu, arba tiesiog saldintu vandeniu.
Kepame įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje ~10-15 min.
Kepurę, nosį aptepiau kiaušinio trynių, į kurį dėjau
maistinių dažų.
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą