Išbandžiau šį receptą pirmą kartą, bet virsiu dar ir
dar. Skonis nuostabus, o namai kaip kvepėjo... Recepto autorė Beata.
Reikės:
- 500 g jau supjaustyto moliūgo
- 2 morkų
- svogūno
- 30 g sviesto
- 4 šaukštų manų kruopų
- šakelės čiobrelio
- 2 litrų vandens arba sultinio
- 100 mililitrų grietinėlės (pieno)
Svogūną smulkiai supjaustyt, morką sutarkuoti ir
viską su sviestu pakepinti ~10 min. ant silpnos ugnies. Po to, sukrėsti į
puodą, berti smulkiai pjaustytą moliūgą, įmest čiobrelio šakelę ir užpylus
vandeniu virti apie 15-20 min., kol suminkštėja moliūgas. Po to išimti
čiobrelį, pilti manų kruopas ir dar pavirt ~ 5 min. Tada užbalinus dar kartą
užvirti.
Aš naudojau vandenį, todėl be druskos dar įbėriau
maltų pipirų, šie suteikė truputį aštrumo. Užbalinau riebia grietinėle. Moliūgas
buvo sviestinių rūšies.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą