2018 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Moliūgų sriuba


Išbandžiau šį receptą pirmą kartą, bet virsiu dar ir dar. Skonis nuostabus, o namai kaip kvepėjo... Recepto autorė Beata.



Reikės:

  • 500 g jau supjaustyto moliūgo
  • 2 morkų
  • svogūno
  • 30 g sviesto
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • šakelės čiobrelio
  • 2 litrų vandens arba sultinio
  • 100 mililitrų grietinėlės (pieno)



Svogūną smulkiai supjaustyt, morką sutarkuoti ir viską  su sviestu pakepinti ~10 min. ant silpnos ugnies. Po to, sukrėsti į puodą, berti smulkiai pjaustytą moliūgą, įmest čiobrelio šakelę ir užpylus vandeniu virti apie 15-20 min., kol suminkštėja moliūgas. Po to išimti čiobrelį, pilti manų kruopas ir dar pavirt ~ 5 min. Tada užbalinus dar kartą užvirti.
Aš naudojau vandenį, todėl be druskos dar įbėriau maltų pipirų, šie suteikė truputį aštrumo. Užbalinau riebia grietinėle. Moliūgas buvo sviestinių rūšies.

Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą