2018 m. kovo 26 d., pirmadienis

Velykiniai kiaušinių vainikėliai



  • Miltų 250g.,
  • 1a.š. sausų mielių,
  • sviesto 20g.,
  • pieno 200ml.,
  • 1 v.š. cukraus,
  • 1 v.š. medaus,
  • 1/2 a.š druskos,
  • aguonų,sezamo ar riešutų.

Miltus sijojame kartu su sausomis mielėmis. Šildome pieną su sviestu, cukrumi, medumi, druska iki ištirps. Atšaldome iki 35-40° ir pilame ant sijotų miltų. Minkome tešlą. Kildiname apie 1 val.

Iškilusią tešlą daliname lygiomis dalimis ir kočiojame po 3 juosteles. Supinam kaseles, sulenkiame ir suklijuojame formuodami kiaušiniui vainikėlį.



Tepame kiaušinio tryniu, barstome aguonomis, sezamu ar riešutais.
Kiaušinius išplauname ir nusausiname (nevirtus). Vyniojame į foliją. 
Dedame į  vainikėlio vidurį. 



Šauname į įkaitinta iki 150°C orkaitę. Kepame 30 min.
Tada išimame kiaušinius su folija ir leidžiam dar ~10 min pakepti vainikėlių vidui.




Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą