2017 m. rugsėjo 14 d., ketvirtadienis

Diena su Dobele - Avižų dribsniai/Spagečiai/Lietiniai blynai


Pusryčiams greitai paruošiami Dobele avižų dribsniai. 
Pagaminimui vos kelios minutėlės. Galima virti vandenyje  arba piene.
Paruošimas.
Į 300 ml užvirto pieno subėriau 100 g dribsnių. Maišydama, ant mažos ugnies, paviriau apie 1 minutę. Nuėmusi nuo ugnies uždengiau dangčiu ir dar porai minučių palikau pabrinkti.

Nors mažasis sakė norys virtų vandenyje, nes su pienu feee. Padariau nusikaltimą ir abiems viriau piene. Suvalgė visą porciją, sakė labai skanu ir prašė pakartot  ;).


Pietums išbandžiau spagečių su citrininiu grietinėlės padažu receptą. Dobele spagečiai labai super, skanūs ir svarbiausia verdant nesulimpa. Tačiau citrininis padažas ne mano skoniui. Man citrina čia visai netinka. Skonio reikalas ;) 


Gal kas norės išbandyti, tai pridedu receptuką. Aš nenaudojau tik baziliko. Galbūt būtent dėl to manęs skonis ir nesužavėjo ;). 


Vakarienei kepėm lietinius blynus. Terekia mišinį užpilti 900 ml vandens, išmaišyti ir palikti 15 min pastovėti. Aš aliejaus pilu tiesiai į tešlą, tada nereikia keptuvės tepti riebalais. Valgėme su gervuogių uogiene. Skanaus ;)


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą