2015 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

Poilsis gamtoje, arba piešimas ant akmenų ir kiti smagumai

Karštis visus veja į gamtą, arčiau prie vandens telkinių. Išvijo ir mus. Kas nuomojasi sodybas ar namelius poilsiavietėse, kas turi savo sodybas.. O mes turim žemės lopinėlį ant ežero kranto. Visa laimė, kad turim... Nes rasti privažiavimą, ar tai priėjimą prie poežerės be „šlakbaumo“ su kabančiu užrašu „privati valda“, misija gal ir įmanoma, bet sunki...
Gamta, ežeras, paukščiukų čiulbesys, palapinės ant ežero kranto, laužas, šašlykai, maudynės... Ar begali būti geresnis poilsis ;) Tiesa, turėjom ir gyvos muzikos, sklindančios iš kažkurios poilsiavietės. Kai vakaras ramus, be vėjo, tai rodos kažkur šalia dainuoja. 



Gamta vakare pati gražiausia, ypatingai leidžiantis saulei. O naktinis laužas, pats smagumas vaikams. Uždegus pagaliuko galiuką, jį smarkiai sukant, gaunasi įvairios šviesos figūros. Kas nebandėt - išbandykit, tikrai smagu. Tik atsargiai... ;)
O ką bekalbėti apie miegą palapinėse. Šiek tiek ir baugoka buvo, kad bebrai nesugalvotų užsukti į svečius. Jų takeliai veda būtent per mūsų stovyklavietę. Bet miegas gryname ore - pasaka.


Ką gamtoje veikti su vaikais? Ryte, kai aplink tylu tylu,  galima klausyti savo aido (žinoma galima ir vakarais, bet pas mus, kaip jau minėjau, gyva muzika grojo). Mažasis ant kranto stovėdamas ūbavo, kūkavo ir klausėsi kaip jam iš miško, kitapus ežero, atkartoja jo pačio garsus ;) Taip pat šį kart, į vaikų užsiėmimų krepšį, įmečiau dar ir guašo su teptukais ;). Ir piešėm  ne ant popieriaus, o tiesiog ant akmenų.







Akmenukus taip gražino ir mamytė Jurga su vaikais -> Piešimas ant akmenų
Taip patiko visiems piešti, jog piešiniai persikėlė net ant žolės ;) 



Kadangi labai karšta, tai užsiėmimai buvo tik ramūs (neskaitant siautimo vandenyje). Turėjom įsimetę ir mandala. 


 Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą