2014 m. balandžio 1 d., antradienis

Traškūs avižiniai sausainiai

100 g sviesto;
200 ml avižinių dribsnių;
80 ml cukraus;
1 kiaušinis;
3 š. miltų;
0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
po saują saulėgrąžų, sezamų, linų sėmenų, ar pan. arba sėklų mišinį duonai.

Sudėti visus sausus ingredientus į indą, užpilti tirpintu sviestu, gerai išmaišyti. Supilti išplaktą kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišyti. Dėti po šaukštelį tešlos ant folija ar kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 8-11 min. Išėmus palikti apie 10 min, kad atvėstų ir sukietėtų.


Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą