Vyro močiutė
atidavė keptuvę grybukams kepti. Vis ruošdavausi išbandyti ir
prisiruošiau pagal Mamos Zitos "Biskvitinė tešla",
pavyko viskas labai puikiai, tik mažoji dama pareiškė, kad kitą kartą
nebedažyčiau, nes jai mat skanesni nedažyti.
Reikia:
- 200 g grietinės,
- 150 g margarino kepiniams,
- 200 g cukraus,
- 400 g miltų,
- 3 kiaušiniai,
- 1 a.š. sodos,
- vanilinio cukraus.
Su trupučiu acto
nugesinti sodą. Ištirpinti margariną. Plakti kiaušinius su cukrumi, po to
sudėti grietinę, vaniliną ir sodą, viską sumaišyti. Berti miltus, sumaišyti. Į
gautą tešlą supilti pravėsusį margariną, išmaišyti. Tešlą dedam į konditerinį
maišelį, liejam į grybukų keptuvę ir kepam. Gavosi tikrai dangiško skonio.
Glajui naudojau:
- 1 kiaušinio baltymas,
- pusės citrinos sultys,
- cukraus pudra.
Viską sumaišome, man kiek skystoka gavosi masė, manau, per
mažai cukraus pudros. Ir dar gavau patarimų, kad kai koteliai baigti ir
nudžiuvę, tada į kiaušinių dėklą statom po grybuką ir tada marginam galveles,
tada niekur neprisiglaudžia ir lygiai pasidengia, nes man suguldžius į lėkštę
nuvarvėjo.
Nudažius kotelius įbėriau į tą pačia masę kakavos ir gauta
mase marginau galveles.
Mama Viktorija
grybukus dazydama dek i leduku formeles ,nesiglaudzia ie graziai dziuva;]
AtsakytiPanaikinti