2014 m. kovo 4 d., antradienis

Grybukai iš biskvitinės tešlos

Vyro močiutė atidavė  keptuvę grybukams kepti. Vis ruošdavausi išbandyti ir prisiruošiau pagal Mamos Zitos "Biskvitinė tešla", pavyko viskas labai puikiai, tik mažoji dama pareiškė, kad kitą kartą nebedažyčiau, nes jai mat skanesni nedažyti.
 Reikia:
200 g grietinės,
150 g margarino kepiniams,
200 g cukraus,
400 g miltų,
3 kiaušiniai,
1 a.š. sodos,
vanilinio cukraus.

Su trupučiu acto nugesinti sodą. Ištirpinti margariną. Plakti kiaušinius su cukrumi, po to sudėti grietinę, vaniliną ir sodą, viską sumaišyti. Berti miltus, sumaišyti. Į gautą tešlą supilti pravėsusį margariną, išmaišyti. Tešlą dedam į konditerinį maišelį, liejam į grybukų keptuvę ir kepam. Gavosi tikrai dangiško skonio.

Glajui naudojau:
1 kiaušinio baltymas,
pusės citrinos sultys,
cukraus pudra.
Viską sumaišome, man kiek skystoka gavosi masė, manau, per mažai cukraus pudros. Ir dar gavau patarimų, kad kai koteliai baigti ir nudžiuvę, tada į kiaušinių dėklą statom po grybuką ir tada marginam galveles, tada niekur neprisiglaudžia ir lygiai pasidengia, nes man suguldžius į lėkštę nuvarvėjo.
Nudažius kotelius įbėriau į tą pačia masę kakavos ir gauta mase marginau galveles.
Mama Viktorija

1 komentaras:

  1. grybukus dazydama dek i leduku formeles ,nesiglaudzia ie graziai dziuva;]

    AtsakytiPanaikinti