Blynams:
- 1 kg
bulvių,
- 3
kiaušiniai,
- 3
šaukštai miltų,
- svogūnas,
- druskos,
- aliejaus
kepimui.
Padažui :
- 200 g
varškės,
- 5
šaukštai grietinės,
- 2
šaukštai pjaustytų krapų (tinka šaldyti),
- 2
nedidelės česnako skiltelės,
- druskos,
- maltų
pipirų.
Nuskustas bulves sutarkuot smulkia
trintuve, dėti smulkiai supjaustytą svogūną, miltus, įmušti kiaušinius,
pasūdyti ir viską gerai sumaišyt. Keptuvėje iškepti blynus. Bulviniai blynai
"nemėgsta" būti vartomi kelis kartus, todėl, kad nepritrauktų per
daug riebalų - reikia palaukti, kol tinkamai apkepa ir tada apvertus apkepti
antrą pusę.
Jei varškė biri, ją pertrinti, česnaką
susmulkinti, berti krapus, pipirų, druskos, įdėti grietinės ir viską gerai
sumaišyti.
Skanaus :)
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą