2014 m. kovo 19 d., trečiadienis

Bulviniai blynai su varškės padažu

Blynams:
1 kg bulvių,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai miltų,
svogūnas,
druskos,
aliejaus kepimui.
Padažui :
200 g varškės,
5 šaukštai grietinės,
2 šaukštai pjaustytų krapų (tinka šaldyti),
2 nedidelės česnako skiltelės,
druskos,
maltų pipirų.



Nuskustas bulves sutarkuot smulkia trintuve, dėti smulkiai supjaustytą svogūną, miltus, įmušti kiaušinius, pasūdyti ir gerai sumaišyt viską. Keptuvėje iškepti blynus. Bulviniai blynai "nemėgsta" būti vartomi kelis kartus, todėl, kad nepritrauktų per daug riebalų - reikia palaukti, kol tinkamai apkepa ir tada apvertus apkepti antrą pusę.
Jei varškė biri, ją pertrinti, česnaką susmulkinti, berti krapus, pipirų, druskos, įdėti grietinės ir viską gerai sumaišyti. Skanaus :)

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą