Reikia:
- 4 kiaušinių,
- 300 ml kefyro (aš naudoju pieną),
- 3 šaukštai cukraus (aš dedu visad daugiau),
- Cinamono (kartais nededu),
- Apie 130 gramų miltų (aš žiūriu pagal tešlos konsistenciją, nes kartais būna, kad daugiau pieno įpilu),
- 1 šaukštelis kepimo miltelių.
Paruošimas.
Kiaušinio
baltymus atskiriame nuo trynių. Ir juos išplakame su el. plaktuvu iki standžių
putų. Tada sudedame į atskirą dubenį kiaušinio trynius su cukrumi, pieną ir
miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išmaišome (nors aš pieną ir
miltus visad dedu po truputį, kad nesusidarytų "gumuliukų"). Ir gale
supilame išplaktus kiaušinio baltymus, atsargiai išmaišome. Kepame keptuvėje su
trupučiu aliejaus. Gardiname cukraus pudra, uogomis, klevų sirupu ar
ledais.
Mūsų
šeimyna juos labai pamėgo ir gan dažnai kepame. Kaip mes sakome, tirpsta
burnoje :)
Mama
Viktorija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą