2014 m. sausio 1 d., trečiadienis

Purūs blyneliai



Reikia:
  • 4 kiaušinių,
  • 300 ml kefyro (aš naudoju pieną),
  • 3 šaukštai cukraus (aš dedu visad daugiau),
  • Cinamono (kartais nededu),
  • Apie 130 gramų miltų (aš žiūriu pagal tešlos konsistenciją, nes kartais būna, kad daugiau pieno įpilu),
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių.



Paruošimas.
Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Ir juos išplakame su el. plaktuvu iki standžių putų. Tada sudedame į atskirą dubenį kiaušinio trynius su cukrumi, pieną ir miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išmaišome (nors aš pieną ir miltus visad dedu po truputį, kad nesusidarytų "gumuliukų"). Ir gale supilame išplaktus kiaušinio baltymus, atsargiai išmaišome. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Gardiname cukraus pudra, uogomis, klevų sirupu ar ledais. 
Mūsų šeimyna juos labai pamėgo ir gan dažnai kepame. Kaip mes sakome, tirpsta burnoje :)

Mama Viktorija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą