- Silpnai sūdytos raudonos žuvies filė 500g,
- 4 virti kiaušiniai,
- virti ryžiai 6-7 v.š.,
- krabų lazdelės arba krevetės 1 įpakavimas.
Kremui:
- minkštas sūris "Filadelfija" 100g,
- grietinės 8 v.š.,
- majonezo 8 v.š.,
- želatinos 16 g.
- raudoni ikrai,
- žalumynai.
Gaminam:
Kremui
- želatiną užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min., kad išbrinktų.
Tada paverdam ant silpnos ugnies vandens vonelėj, kol visai ištirps. Kol
želatina aušta, sumaišom majonezą, grietinę, sūrį. Paskui supilam želatiną ir
viską gerai suplakam. Sutarkuojam atskirai kiaušinio trynius, baltymus, krabų
lazdeles. Į būsimojo torto formą dedam celofaną (kad paskui būtų lengviau
išimti tortą), plonais žuvies griežinėliais apdedam formos kraštus ir dugną.
Visus likusius produktus sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti tryniai, kremas,
sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltymai, kremas, ryžiai,
kremas. Formą su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų želatina. Po
8-10 val. išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didelę lėkštę ir
apverčiam. Tortas lengvai išsiims iš formos. Papuošiame žalumynais ir
raudonaisiais ikrais.
Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą