Kiek žinau, nedaugelis
mėgsta šią žuvį dėl jos nemalonaus dumblių kvapo. Pasidalinsiu su jumis, kaip
tą kvapą panaikinti. Skonis bus nepriekaištingas.
- Karpis (mano buvo 8 kg),
- 4 didelis česnakai,
- miltai (apvoliojimui),
- druska
Gyvą karpį
"papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių
nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio
svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8 kg., tai man prireikė 4 didelių česnako
galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm
storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą
česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet
sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai
įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio
dumblių kvapo. Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą