2013 m. liepos 3 d., trečiadienis

Lazdyno riešutų pyragas (greitas)


250g cukraus pudros,
5 kiaušiniai,
250g maltų lazdyno riešutų.

Kiaušinius su cukraus pudra plakame apie 10 min, sudedame riešutus ir vėl gerai viską permaišome. Kepimo formą galima išklot kepimo popierium arba ištept riebalais ir pabarstyt džiūvėsiais, tada masę supilame į formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 160°C 30 min. Jei kepsit ne apvalioj formoj, ar pyragą storesnį tai ir kepimo laikas ilgės. Mes mėgstam plonesnį.


Mano šeima mėgsta šokoladą. Juo aptepu viršų kol šiltas, jei kam pasirodys pyragas per drėgnas, sekantį kartą galit įdėt 2 valg. šaukstus miltų. Taip pat galit išbandyt su maltais graikiškais riešutais.
Šis pyragas vakaro nesulaukia. Skanaus.
Mama Laura


3 komentarai:

  1. Nereikia miltų, aš jį dėl to lengviausiau atsimenu kaip trijų dalių pyragą

    AtsakytiPanaikinti