Prisiminus
vaikystę..
Reikėjo:
- 500 g. varškės (naudojau liesą),
- 2 kiaušinių,
- 2 nubrauktų v.š. krakmolo,
- 4-5 didelių v.š. miltų ,
- žiupsnelio druskos.
Varškę
ištryniau su kiaušiniais ir druska. Jei nepatinka kai jaučiasi varškės
gumuliukai, tai trinkite ją tol, kol nebesimatys gumuliukų :)
Subėriau
krakmolą, miltus. Miltų reikia tiek, kad būtų lengvai minkoma, suminkau su spec
mikserio antgaliu. Tešla turi būti labai lipni. Miltų svarbiausia nepadauginti
ir nepamažinti… Jei padauginsite, varškėčiai bus kieti, jei įdėsite per mažai
– išskidę…
Stalo
paviršių barsčiau miltais, tešlos gumulą su miltuotu peiliu padalinau į tris
lygias dalis.
Pasimiltavusi rankas, kad prie jų neliptų tešla, suformavau
volelius ir supjausčiau norimo storumo gabalėliais.
Varškėčius
sudėjau į verdantį, pasūdytą vandenį. Viriau ne ilgiau kaip 5 min.
Geriausia - ragauti.
Valgome
su grietinės ir sviesto padažu, mažasis ant grietinės užsiberia cukraus.
Skanaus!
P.S. Taip pat paruoštus (nevirtus) varškėčius galima užšaldyti kitam kartui,
taip šį kartą ir padariau, jei terliotis, tai tik dėl didesnio kiekio ;)
Mama
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą