2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

Virti varškėčiai

Prisiminus vaikystę..
Reikėjo:
  • 500 g. varškės (naudojau liesą),
  • 2 kiaušinių,
  • 2 nubrauktų v.š. krakmolo,
  • 4-5 didelių v.š. miltų ,
  • žiupsnelio druskos.

Varškę ištryniau su kiaušiniais ir druska. Jei nepatinka kai jaučiasi varškės gumuliukai, tai trinkite ją tol, kol nebesimatys gumuliukų :)
Subėriau krakmolą, miltus. Miltų reikia tiek, kad būtų lengvai minkoma, suminkau su spec mikserio antgaliu. Tešla turi būti labai lipni. Miltų svarbiausia nepadauginti ir nepamažinti… Jei padauginsite, varškėčiai bus kieti, jei įdėsite per mažai – išskidę…
Stalo paviršių barsčiau miltais, tešlos gumulą su miltuotu peiliu padalinau į tris lygias dalis.
Pasimiltavusi rankas, kad prie jų neliptų tešla, suformavau volelius ir supjausčiau norimo storumo gabalėliais.


Varškėčius sudėjau į verdantį,  pasūdytą vandenį. Viriau ne ilgiau kaip 5 min. Geriausia  -  ragauti.

Valgome su grietinės ir sviesto padažu, mažasis ant grietinės užsiberia cukraus. Skanaus!



P.S. Taip pat paruoštus (nevirtus) varškėčius galima užšaldyti kitam kartui, taip šį kartą ir padariau, jei terliotis, tai tik dėl didesnio kiekio ;)

 Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą