2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

Virti varškėčiai



Reikėjo:
500 g. varškės (naudojau liesą),
2 kiaušinių,
2 nubrauktų v.š. krakmolo,
4-5 didelių v.š. miltų ,
žiupsnelio druskos.


Varškę ištryniau su kiaušiniais ir druska. Jei nepatinka kai jaučiasi varškės gumuliukai , tai trinkite ją tol , kol nebesimatys gumuliukų :)
Subėriau krakmolą, miltus. Miltų reikia tiek, kad būtų lengvai minkoma, suminkau su spec mikserio antgaliu. Tešla turi būti labai lipni. Miltų svarbiausia nepadauginti ir nepamažinti … jei padauginsite , varškėčiai bus kieti, jei įdėsite per mažai – išskidę …
Stalo paviršių barsčiau miltais, tešlos gumulą su miltuotu peiliu padalinau į tris lygias dalis. Pasimiltavusi rankas, kad prie jų neliptų tešla, suformavau volelius ir supjausčiau norimo storumo gabalėliais.


Varškėčius sudėjau į verdantį,  pasūdytą vandenį. Viriau ne ilgiau kaip 5 min. Geriausia  -  ragauti.
Valgome su grietinės ir sviesto padažu, mažasis ant grietinės užsiberia cukraus . Skanaus!


P.S  Taip pat paruoštus (nevirtus)  varškėčius galima užšaldyti kitam kartui , taip šį kartą ir padariau , jei terliotis, tai tik dėl didesnio kiekio ;)

 Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą