2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Braškių pyragas

Tai labai gaivus pyragas, kuris man kaskart primena vaikystę. Mama pamenu padarydavo į didžiulį bliudą ir kažkaip labai jau staigiai jis išnykdavo :) Todėl ir receptą sumažinau per pusę :) Kas norite ir turite iš ko,  galite daryti ir dvigubai :D

Reikėjo:
1kg braškių,
0.3 kg biskvito,
1 indelio grietinės (500 g),
grietinėlės ar pieno ( apie 200g),
3 kupini valg. šaukštai želatinos,
1-1.5 stiklinės cukraus,
1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties,
1 stiklinės virinto atvėsinto vandens.

Biskvitą supjaustyti dideliais kubeliais. Sluoksniuoti biskvito gabalėlius ir braškes ( jas aš irgi pjausčiau) į indą. Želatina užmerkti virintame vandenyje, vis pamaišyti.


Grietinę, grietinėlę ir cukrų išmaišyti gerai mikseriu. Baigiant tirpt cukrui sudėti citrinos rūgšti. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karštame vandenyje ir atvėsinus supilti į išplaktą grietinę. Išmaišius tuoj pat supilti ant sluoksniuoto biskvito su braškėmis. Indą pajudinti į šonus, kad užpilas vienodai pasiskirstytų.



Dėti į šaldytuvą, kad gerai sustingtu. SKANAUS! :)
Mama Agnė 

1 komentaras:

  1. Mano mama , kažką panašaus gamindavo, nerealiai skanu, gaivu ... reikės ir šį receptuką išmėginti ;)

    AtsakytiPanaikinti