2016 m. birželio 20 d., pirmadienis

Trys dienos ligoninėje. Trečia diena



Rodos tik trečią dieną į mano kūną grįžo emocijos, jausmai. Prieš tai buvusias dvi dienas dirbau lyg prisuktas robotukas. Tik trečią dieną paėmiau savo dukrytę į rankas ne tam, kad pamaitinti ar pervystyti, bet tam, kad palaikyti rankose. Žiūrėjau į jos veido mimikas ir negalėjau atsistebėti, kad šitas mažas žmogeliukas yra mūsų naujasis šeimos narys.
Jau nuo praeitos dienos žinojau, kad šią dieną galime būti išleistos namo. Tereikėjo sulaukti vizitacijos ir gerų bendrojo kraujo tyrimo rezultatų. Per vizitaciją, daktarė patikino, kad galime ruoštis ir, kadangi mums sekasi taip puikiai, greičiausiai, būsime išleistos namo praėjus tik dvejoms paroms. Taip ir buvo.
Kraudamasi daiktus, grįžimui namo, džiaugiausi, kad gimdyvės krepšelį pasiruošiau visai neblogai. Beveik viskas, ką susikroviau, atliko savo paskirtį. Rinkinys po gimdymo iš www.assorti.lt parduotuvės puikiai pasitarnavo. Kadangi buvom paleistos gana anksti, nespėjau pasinaudoti tik šampūnu bei plaukų balzamu. Pirmomis dienomis, kai viską skauda, galvos plovimas tikrai mažiausiai rūpi… Tiesa, visai nepanaudojau ir įklotėlių į liemenėlę, bet namie supratau, kad būnant ligoninėje tris paras, jų tikrai prireiktų. Pasigedau tik antrų naktinių pasikeitimui, nes palatoje be galo karšta ir pirmieji greitai persismelkė prakaitu, bei dildės, nes nusilaužiau nagą... Taip pat vyras kelis kartus pasirūpino užkandžiais tarp ligoninėje pateikiamo maisto. 
           Vaikučiui (krepšelis naujagimiui) sauskelnių prisidėjau tikrai per daug, kaip ir drabužėlių, kurie vaikui miegant nesitepa. Dviejų šliaužtinukų ir dviejų bodžiukų pilnai užteko. Žinoma, kojinytės ir pirštinytės taip pat buvo naudojamos. Vaikiško muiliuko kūdikiui taip ir neprireikė, panaudojau jį tiesiog rankoms plautis, geriau būtų buvęs skystas muilas. Drėgnas servetėles naudojau taip pat tik sau ir jų prireikė tik pirmosiomis valandomis, kai dar buvo labai sunku keltis. Labai džiaugiuosi, kad įsidėjau ūkiško muilo vaikiškiems rūbams plauti, nes marliukai tepėsi gana greitai, galėjau jų įsidėti ir daugiau nei du. O po išmoktos pamokos, kad atsegus vystyklą reikia palaukti, gal vaikas pasysios, muilą panaudojau ir savo naktiniams plauti.
Nesitikėjau, kad visas šis procesas, gimdymas ir laikas ligoninėje, klostysis taip sklandžiai (na, su pora išimčių). Sklandžiam gimdymui neprireikė jokių papildomų mankštų, baseinų, jokių pilvo presų. Mūsų mergytės puikiai sveikatai taip pat neprireikė ypatingos fizinės veiklos bei išskirtinai gerai subalansuotos mitybos.
Nesitikėjau, kad mes (aš ir mūsų dukrytė) jau nuo pirmų dienų taip puikiai bendradarbiausime besimokydamos kartu sugyventi. Kaip jau ne kartą minėjau, aplankytos paskaitos suteikė daug pasitikėjimo savimi. Manau egzaminas išlaikytas. Žiūrėsim, kaip mums seksis namuose. Dar vis sunku atsitokėti, bet aš jau tikrai mama.

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą