2016 m. gegužės 31 d., antradienis

Krepšelis naujagimiui. Ką paimti į gimdymo namus kūdikiui?



Susikrauti gimdyvės krepšelį sau yra vienas juokas palyginus su rūpesčiu sukrauti priemones kūdikėliui. Kai laukiesi pirmagimio, juk dar nėra jokios nuojautos, ko ir kiek jam gali prireikti. Kas būtina ir be ko galima apsieiti. O norisi visa ko geriausio. Pasitikėjau sąrašais, ir iš mamų bei per paskaitas gautomis rekomendacijomis.
Įsidėjau visą pakuotę (43 vnt) sauskelnių naujagimiui, taip pat 10 vienetų apsauginių paklotų. Paklotai reikalingi higienos sumetimais ant bendro pervystymo stalo ir, dėl viso pikto, jei man pačiai neužtektų tų dviejų iš rinkinio po gimdymo. Į kuprinę taip pat įsimečiau, per vieną iš paskaitų ypatingai rekomenduotą turėti, vaikišką muilą (bet kokį) užpakaliukui nuplauti. Pirmosios išmatos, vadinamasis mekonijus, taip lengvai nenusiplauna. Jei pirmus kartus laikant vaiką su muilu jį prausti būtų per sudėtinga, pasiėmiau ir drėgnų servetėlių, kurias, esant poreikiui, galėsiu panaudoti ir sau.
Didžiausias “galvos skausmas” - tai drabužėlių kiekis ir rūšis. Viename iš sąrašų paminėti drabužėliai tik parsivežimui namo. Per vieną iš paskaitų, trims dienoms rekomendavo bent 5 komplektukus, jei kartais nesisektų tvarkingai uždėti sauskelnių ar vaikas dažnai atpilinėtų. Komplektukus? Viliuosi užteks trijų bodžiukų, vienų marškinukų, trijų šliaužtinukų bei poros derančių kelnyčių ir maikučių. Įsidėjau ir kelias prie darbužėlių derančias kepurytes su siūlėmis išorėje, porą porų vilnonių kojinyčių, vienas pirštinytes, dvejus marliukus, dvejas specialias drabužių (padedamas ant peties) apsaugas nuo atpylimo. O jei viso neužtektų, tai įsimečiau dar ir ūkišką muilą vaikų drabužėliams skalbti, daug vietos neužima.
Kadangi grįžimo namo dienai orų užsisakyti neišeina, papildomai, prie to, ką jau išvardinau, į kuprinę įsimečiau ir šiltesnį kombinzoniuką kūdikiui bei minkštą pleduką. Naudosime kažkurį vieną, blogiausiu atveju abu. Svarbu, nepamiršti iš namų pasiimti automobilinės kėdutės, kuri į kuprinę netelpa.
Jaučiuosi pakankamai pasiruošusi. Gal net ir sau ir vaikučiui prisikrovusi daugiau nei reikia. Kaip protingai pasirūpinau gimdyvės krepšeliu, bus aišku tik tada, kai teks juo pasinaudoti. Vis gi, kiekvienas nėštumas, gimdymas, gijimo periodas, kaip ir pats naujagimis, yra unikalūs. Visų atvejų nenumatysime, tikrai užtenka pasiruošti keliems pagrindiniams - neišvengiamiems. O visa kita išsirutulios savaime.

Aistė

2 komentarai: