2013 m. liepos 19 d., penktadienis

Vištiena saldžiarūgščiame padaže su cukinija


700 gr vištienos filė,
3 morkos,
1 svogūno galva,
1 paprika,
1 nedidelė cukinija,
3-4 skiltelės česnako,
1/4 puodelio sojos padažo,
1 a.š. ryžių acto,
1 nubrauktas šaukštas krakmolo,
apie 1 stiklinė vandens,
2 a.š. medaus (blogiausiu atveju - cukraus),
druska, pipirai

Vištienos filė supjaustome kąsnio gabaliukais ir apkepame aliejumi pagardinę druska ir pipirais. Sudedame šiaudeliais supjaustytą papriką ir kepame-troškiname (ant keptuvės uždedu dangtį), kol suminkštėja. Dedame smulkintą česnaką, pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Keletą minučių patroškiname, gal kokias 2-3, ne daugiau. Sudedame šiaudeliais pjaustytas morkas - vėl 2-3 min. Ir galiausiai - keptuvėn patenka riekelėm pjaustytos cukinijos. Vėl dangtis ant keptuvės. Tuo tarpu per kokią minutę padarome padažą: į soją įmaišome actą, cukrų, krakmolą. Kai nebelieka krakmolo gumulėlių, pilame vandenį, išmaišome. Paskutinis etapas - padažą pilame keptuvėn, palaukiame, kol užvirs ir valgome. Kadangi skonis panašus į kinietiško maisto, puikiai garnyrui tinka ryžiai.
Beje, morkos ir cukinijos gaunasi traškios, tad jei kam netinka, galima tiesiog ilgiau patroškinti paskutiniame etape.

Mama Laima 

2 komentarai:

  1. Skanu labai , pastoviai taip gaminu, tik vištieną apvolioju krakmole su druska ir pipiriukais , ir pakepinu ant stiprios ugnies be dangčio 2-3 minutes , o tada viskas pagal recepta :) Skanuma!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nors neturėjau paprikų, bet ir be jų išėjo tikras skanumėlis! :) Puikus receptas

    AtsakytiPanaikinti