2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

Marinuoti ridikėliai

Viename internetiniame puslapyje radau įdomų ir bent man dar negirdėtą receptuką. Nutariau išbandyti. Skonis pranoko lūkesčius, vyras irgi įvertino teigiamai :)
Reikėjo:
apie 0.5 kg ridikėlių,
stiklinės vandens,
stiklinės balto vyno acto,
2 šaukštelių druskos,
2 šaukštelių cukraus,
šaukšto garstyčių grūdelių,

lauro lapų,
juodųjų pipirų,
2 skiltelių česnako,
pundelio šviežių krapų ( gali būti su žiedynais).
Vandenį sumaišyti su actu, cukrumi ir druska. Į stiklainį sudėti pjaustytus griežinėliais ridikėlius, garstyčių grūdelius, pipirus, lauro lapus, pjaustytus česnakus ir krapus. Užpilti marinatu ir dėti į šaldytuvą. Ragauti po paros! Skanaus :)
Mama Agnė

2 komentarai:

  1. Niekada nepagalvojau marinuoti ridikelius! Būtinai išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks įdomus receptas. Kitą pavasarį bandysiu ir aš :)

    AtsakytiPanaikinti