2013 m. liepos 12 d., penktadienis

Rabarbarų - apelsinų uogienė


  • 1 kg jau paruoštų rabarbarų,
  • 0,5 kg cukraus,
  • 2 nedideli apelsinai.

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.

Apelsinus labai gerai nuplauti ir su visa žieve supjaustyti taip pat nedideliais gabaliukais, jei yra sėklų - išimti.


Viską sumaišyti ir užpilti cukrumi, palikti stovėt per naktį,  ryte užvirinus pavirti 20 min, vis pamaišant, kad nesviltų. Palikti ataušti. Paskui dar kartą užvirinti ir pavirti dar 20 min, nepamirštant pamaišyti. Dar karštą uogienę supilam į švarius, sausus stiklainius ir uždarome dangteliais.
Labai skanu su blynais, varškės apkepu, galima pertepti pyragą.
Skanaus!


Mama Zita 

1 komentaras:

  1. reik pas babutes eiti i turgu medziot rabarbaru kol dar yra ir virti sita skanesta :)

    AtsakytiPanaikinti