2021 m. gegužės 16 d., sekmadienis

Kaip susitvarkyti savo gyvenimą? Devintas žingsnis - skirti laiko savo šeimai ir draugams

 

Vėl gi, norėčiau sakyti, kad reikia prioritizuoti save ir savo poreikius, bet... Jei bendravimą su artimaisiais vis atidedi tam "kai bus laiko". Tie artimieji gali tapti ne be tokie ir artimi. Be to, tas "kai bus laiko" gali ateiti ne itin patogiu metu, pavyzdžiui, naktį ar (kam svarbu) darbo valandomis. O jei dar gyveni kitoje laiko juostose... Turint galvoje daugiau nei 40 žmonių, su kuriais noriu palaikyti vienokį ar kitokį ryšį, dienos su kiekvienu kokybiškai pabendrauti tikrai neužtenka... 




Mano laikas vyrui ir dukrytei įtrauktas į susikurtas ryto ir vakaro rutinas. Žinoma, bendraujam ir kitu laiku. Su dukryte visada pasisveikinam ir pakalbam po mokyklos. Laiką leidžiam kartu ruošiant jos namų darbus. Žaidimais su dukryte labiau užsiima vyras, aš edukcija ir auklėjimu. Su vyru pabendraujam ir per pertraukėles nuo darbo (kadangi abu dirbam iš namų). Kiekvieną savaitgalį bent valandai (arba daugiau) iškeliaujame visi kartu pabūti už namų ribų. Planuose, į kalendorių įtraukti ir pasimatymus be dukrytės šalia.

Kai kam gal tai pasirodys juokinga, bet man, sakyčiau, pasiteisino kalendoriuje pasižymėti kam, kada ir kaip dažnai parodyti dėmesį. Įrašas kalendoriuje nėra priminimas sau, kad tas žmogus egzistuoja! Apie daugelį pagalvoju dažniau nei kartą per dieną... Tai yra išankstinis laiko skyrimas žmogui, su kuriuo noriu palaikyti ryšį, paliekant laiko sau ir savo kasdienybei. Labai svarbu planuojant nepersistengti. Pradžioje savo kalendorių buvau užgrūdusi socializacija kiekvieną laisvą minutę - prasta mintis. Panašu, kad mano norai žymiai didesni nei galimybės... Su kažkuo vis bendravau kiekvieną mielą dieną. Pavargau.

Dabar socializacija suplanuota 3-ims dienoms per savaitę. Planas žinute ar skambučiu susisiekti su dviem, maksimum trim žmonėm (ir jų vaikais, jei turi) per kiekvieną iš tų dienų. Su vos keliais bandau susisiekti kiekvieną savaitę, su kitais kas 3 savaites, kas mėnesį, pusantro, kas du ar tris mėnesius, rečiau... Priklausomai nuo jau nusistovėjusio bendravimo pobūdžio, nuo jų rodomos iniciatyvos bendrauti su manimi, nuo mano noro palaikyti ar pagyvinti ryšį... Paskutiniu metu vis dažniau sulaukiu dėmesio dieną prieš suplanuotą kontaktą. Labai smagu. 

Tiesa, dar ne su visais susisiekiu, kaip suplanuota... Jei jaučiu, kad tą dieną bendravimui esu nenusiteikus ar tai labai nenatūralu, kontaktą atšaukiu kitai pusei nė nežinant, kad jis buvo suplanuotas. Jei suplanuota susisiekti kas pora mėnesių, tai neatradus minutės anksčiau (niekas nedraudžia su žmogumi susisiekti ir nenumatytu laiku), dėmesys gali būti parodytas tik po visų keturių mėnesių. Kol kas, mano dienotvarkė gana pilna, tad atrasti laisvą minutę vis sunkiau...  Yra žmonių, su kuriais noriu bendrauti, kurie įtraukti į kalendorių, bet dar nežinau kaip atgaivinti ar pagyvinti ryšį su jais. Užduotis ateičiai. 

Aistė

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą