2018 m. kovo 19 d., pirmadienis

Salotos. Tiksliau, padažas salotoms


       
        Šį receptą norėjau aprašyti kaip salotų receptuką. Tačiau pagalvojau, kad patys ingredientai salotoms gali būti labai įvairūs. Esu išbandžiusi įvairiomis variacijomis ir galiu pasakyti, kad jos tapo mūsų mėgiamiausios ir vis dar neatsibodusios. Čia gi, turbūt, svarbiau yra padažo skonis ir jo receptukas. O visa kita, galima sakyti - ką turiu, tą dedu. Receptą pamačiau Beatos virtuvės puslapyje. Šiek tiek pakeičiau pagal save ir išmėginau.
       Kaip jau minėjau salotoms tiks jūsų mėgstami produktai. Ką dedu aš ir kas galėtų tikti galiu pavardinti: aisbergo salota, špinatai, rukola, agurkas, paprika, svogūnai, vyšniniai pomidorai, mozzarella ar "Islos" sūris, juodos ar žalios alyvuogės, esu bandžiusi dėti net arbūzą (be sėklų) pjaustytą kūbeliais :) Žodžiu kaip kam patinka.



O padažiukui reikės:
  • šaukšto medaus;
  • skiltelės česnako;
  • pusės šaukštelio druskos;
  • pusės šaukštelio "Santa Maria" prieskonių "Persiladas";
  • poros šaukštų balzamiko acto;
  • ir maždaug pusės stiklinės alyvuogių aliejaus.




       Medų ištirpiname.  Į dar šiltą medų, įspaudžiame skiltelę česnako. Sudedame druską, prieskonius, įpilame Balzamiko acto ir gerai išmaišome. Supylus aliejų, jis lieka viršuje. Aš asmeniškai, viso padažo, nepilu ant salotų. Užsipilu padažo tik įsidėjusi salotas. Todėl ant stalo patiekiu salotas, o šalia indelį su padažu. Taip jos nesuvandenija, o ir nesuvalgius visų, galima įdėti į šaldytuvą ir suvalgyti vėliau.  
Skanaus.

Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą