2015 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Moliūginiai oranžiniai virtinukai

Iš moliūgo tyrės gaminau gražius, oranžinius virtinukus. Paruošus jų daugiau, dalį galima užšaldyti ir turėti kitam kartui.



Reikės: 
  • apie 300 g moliūgų tyrės,
  • 1 kiaušinio,
  • apie 2 valg. šaukštų tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą),
  • miltų,
  • žiupsnio muskato riešuto,
  • druskos.

Moliūgo tyrę sumaišyti su kiaušiniu, prieskoniais, tarkuotu sūriu ir galiausiai po truputį berti miltus, kol tešla bus minkoma, vos lipni. Kadangi moliūgo tyrė tirštumas skirsis, miltų kiekis taip pat bus kitoks.
Stalą apibarstyti miltais, iš gautos tešlos formuoti "dešras", jas supjaustyti mažais gabalėliais. Virtinukus dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virtinukams iškilus, pavirti dar 3-5 minutes ir patiekti su sviestu ir/arba druska/cukrumi/grietine. Skanaus!

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą