Pabandžiau juodųjų Fungus grybų. Neradau nieko tokio "blatno" virtualiuose receptuose, kas užkliūtų už akių, tad improvizavau.
- 50 gr. juodųjų Fungus grybų (prieš pradedant gaminti reikia valandą išmirkyti šiltame vandenyje bei gerai nuplauti),
- 3 česnako skiltelės,
- 1 svogūnas,
- 2 saldieji pipirai,
- 4 ananasų žiedai (konservuoti),
- 1/4 stilinės ananasų sulčių (naudojau konservuotų ananasų sultis),
- 200 gr. grietinėlės,
- 1 a.š. kukurūzų krakmolo,
- 1 a.š. cukraus ar medaus,
- 1/2 citrinos sulčių,
- pipirų, druskos,
- aliejaus kepimui.
Česnakus ir svogūną smulkiai supjaustyti ir trumpai pakepinti aliejuje.
Po to sudėti smulkintus saldžiuosius pipirus, ananasus bei grybus.
Apkepti apie 10 minučių. Supilti grietinėlę, ananasų sultyse išbrinkintą
krakmolą, cukrų. Tuo pat metu keptuvėn keliauja pipirai, druska, cukrus
arba medus, citrinos sultys. Dar apie 7-10 minučių viską patroškinus
bei uždėjus ant ryžių, galima skanauti.
P.s. gal kas žino gerų juodųjų Fungus grybų gaminimo receptų???
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą