2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

Makaronų apkepas su faršu

  • 500g. kiaulienos faršo (tinka ir kalakutienos, ir vištienos faršas),
  • 1 svogūno, 
  • 1 paprikos, 
  • 4v.š pomidorų padažo,
  • fermentinio sūrio,
  • žiupsnelio druskos, 
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 500g. makaronų.

Padažui:
  • 50g. sviesto, 
  • 50g. miltų, 
  • 300g. pieno.


Keptuvėje, aliejuje pakepinkite svogūnus apie 5 min., kol suminkštės. Sudėkite faršą, kepinkite maišydami, kol mėsa apskrus, sudėkite pomidorų padažą, prieskonius pagal skonį (aš dėjau tik druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų), paprikas ir patroškinkite apie 10 min.
Tuo tarpu išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės (aš į vandenį įpilu šlakelį aliejaus). Kai makaronai išverda, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir nusausinkite kiaurasamtyje.

Padažas:  Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite miltus, maišykite medine mentele iki vientisos masės. Tada palengva pilkite pašildytą pieną, kad susidarytų vientisa masė. Pakaitinkite ant silpnos ugnies, pastoviai maišydami, kol sutirštės. 


Į karščiui atsparų indą sluoksniais sudėkite makaronus ir faršą (aš pradėjau nuo makaronų, jais ir baigiau) arba sukrėskite paruoštą mėsą, o ant viršaus berkite virtus makaronus, apliekite padažu,  kepkite 200 C orkaitėje 30-35 min. (Aš kepiau konvekcinėje krosnelėje 200 C, 30min). Prieš baigdami kepti užtarkuokite fermentinio sūrio (aš eilinį kartą užtarkavau prieš kepdama, tai gavau kietą plutą, nors ir ta pluta man skani.)

Skanaus. 




Mama Renata

5 komentarai:

  1. Paprastai,greit paruošiama,bet labai skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. as daznai taip darau tik dar idedu ivairesniu darzoviu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau ne pirma karta darau : )greita, skanu, o svarbiausia, kad draugui laaabai patinka, nors jis isivaziduoja, kad cia labai sunku pagamint :D

    AtsakytiPanaikinti