2013 m. rugsėjo 17 d., antradienis

Kepta dorada

Reikės:
  • 2 doradų /apie 1 kg/,
  • 300 gr. mažų pomidoriukų,
  • 5 skiltelių česnako,
  • 1 citrinos,
  •  3-4 š. alyvuogių aliejaus,
  •  druskos, pipirų.

Doradų žvynus nuskusti, išvalyti vidų ir įpjauti įstrižai keliose vietose. Įtrinti druska, pipirais išorę ir vidų. Į vidų įdėti griežinėliais pjaustytą citriną. Dėti į kepimo indą. Ten pat sudėti įpjautus pomidoriukus. Ant žuvies dėti sutraiškytus česnakus, apšlakstyti aliejumi ir kepti 200 laipsnių temperatūroje 15-20 min.




P.s. valgyti ne tik žuvį, bet ir padažą-sultis, kurios išsiskiria kepant žuviai. Tam labai tinka batonas ar balta duona: pamirkai ir ... Skanaus!




Šaltinis Neringos blogas.

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą