2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Marinuoti aštrūs pipirai

Aš labai mėgstu aštrų maistą, todėl šaldytuve visada būdavo indelis marinuotų jalapeno pipirų, bet šią vasarą aštrių pipirų užderėjo ir pas mamą šiltnamyje. Derlius didelis, tad ėmėmės darbo - marinavimo.


Reikės:
stiklinių užsukamų indelių,
pipirų,
krapų stiebų su žiedynais,
česnako skiltelių,
pipirų,
lauro lapų,
acto,
cukraus,
druskos.

Pirmiausia pasiruošiame indelius. Išplauname su soda, iškaitiname orkaitėje arba saulėje, dangtelius perliejame karštu vandeniu.
Į indelius dedame pora skiltelių česnako, lauro lapą, pipirų, krapų ir pjaustytų pipirų, juos reikia paspausti, nes užpylus karštą marinatą jie sukris.
Užsikaičiame marinatą. Litrui vandens reikia puse stiklines acto, po 2 šaukštus cukraus ir druskos. Užvirusį marinatą pilti ant pipirų, juos uždengti ir palikti 15min. nupilti, vėl užvirti, užpilti ir gerai užsukti. Mes skanavome po kelių dienų, labai patiko!

Skanaus!

Mama Jurgita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą