2022 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Dvarašilio paslapčių takais (~15 km) su TrenkTuras

Negaliu atsidžiaugti TrenkTuro turima programėle, kiek puikių idėju man ji pametėja, kur galima pasivaikščioti. Šį kartą keliauju į  Utenos rajoną. Prasieisime Dvarašilio paslapčių takais nuo Užpalių link Vyžuonų. 




Maršrutas prasideda nuo paslaptingo Krokulės šaltinio. Automobilį paliekame šalia esančioje stovėjimo aikštelėje, atsigaiviname šaltinėlio vandeniu  ir keliaujam. 









Pagrinde visas maršrutas eina miško ar tai pievų keliukais. Neperbrendamų vietų, visa laimė, nėra :D. Tfu tfu tfu, vis atidžiau renkuosi maršrutus, po kelių bridimų pelkėmis, bei rapsų laukais ar brūzgynais, dilgėlynais  iki pažastų :D.  Kažkam gal ir patinka tokios bekelės, bet tik ne man ir ne vasaros metu, kai brūzgynai iki pažastų. Taip pat praėjome kelis gražius ežerėlius, bei senas sodybas. 












Šiuo maršrutu einant nepražiopsokit partizanų slėptuvės/žeminės. Gan įdomi vieta. Šioje vietoje iki 1945m. buvo įkurta keletas partizanų žeminių/slėptuvių, kuriose slėpėsi Vyžuonų krašto partizanai. Kai ėjome Panevėžio rajone -> Žalioji giria: partizanų pėdsakais (14 km), taip pat buvo bunkeriai, tik kad užgriuvę žemėmis. Bent jau mes kitokio neradome.  O čia, 2020 metais viena jų buvo autentiškai atkurta. Nuorodų, kad negalima ten lįsti nebuvo, tad vedina smalsumo įlindau pasižiūrėti kaip atrodo viduje. Na, man bijančiai vorų ir visokių šliužų buvo didelis iššūkis, bet viena akimi spėjau nužvelgti. Drėgna, tamsu ir kaba voratinkliai, uodai, musės.. brrr.. Lyg yra medinis gultas... 





Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą