2022 m. kovo 23 d., trečiadienis

Alpakos Batėnų kaime. Molėtų rajonas

Dar viena graži, miela, puiki, mano ne vieną ir ne du kartus lankyta vieta, tai Ritos Rinkevičienės šeimynos ūkis. Jis įsikūręs labai gražioje, ramioje vietoje. Tai vienkiemis, kurį galima rasti Molėtų rajone esančiame Batėnų kaime.  Jie yra naujokėliai šioje srityje, kol kas turi tik tris puikius alpakiukus. Kiek žinau, kad tai tikrai ne pabaiga. ;) 

Kol dauguma burnojo ant karantino, Ritos šeimyna džiaugėsi tuo, kad karantinas jiems davė spyrį į subinę... Išsikraustė į vienkiemį, tapo visiški kaimiečiai ir įsigyjo išsvajotų alpakiukų trijulę. Pasibaigus karantinui, aš jau iš kart įsiprašiau į svečius :D. Taip norėjosi iš arti pamatyti, paglostyti, pamaitinti šiuos švelnius, minkštus gyvūnėlius. Pradžia nebuvo jau tokia paprasta, į svetimą žmogų, šiuo atveju mane, jie žiūrėjo labai atsargiai ir labai iš tolo. Bandymas lauke prisiskviesti su skanukais... Nepavyko :D Paglostyti ir pamaitinti pavyko, tik tvartuke. 







Dar vienas šeimos narys ;)


Po kiek laiko gavau pakvietimą pavedžioti alpakiukus. Ir tikrai aš ne iš tų, kuri atsisakytų. Tiesą pasakius jau laukiau tokio kvietimo :D. Trumpas instruktažas pradžiai. Viena spjaudytis mėgsta, kita pasispardyt, trečioji prisiliest neleidžia. Visos su savo charakteriais kaip sakant. Iš pradžių šiek tiek nedrąsu buvo, bet pavedžiojimas pavyko sklandžiai, o ir apsikabinau visas (tiesa, tik tvartuke, tai pavyko padaryti)... Ir net neapspjovė :D






Dėka alpakiukų jų gyvenime atsirado dar vienas stebuklas, tai vilnos verpimas. Ritos žodžiais, tai toks nuostabus užsiėmimas tarsi meditacija. Jie taip pat džiaugiasi, kad šituo užsiėmimu užsikrečia ir jų dukra Luknė. Kuri beje labai puikiai tvarkosi, bendrauja, sutaria su alpakomis ;) 

Jei norite visa tai pamatyti ir jūs, tai Ritos šeimyna kviečia visus užsukti pas juos į ūkį. 

Galėsite iš arti pamatyti alpakiukus, juos pavedžioti, paglostyti, pamaitinti. Kiekvienam lankytojui Rita su Lukne stengiasi parodyti, papasakoti, kokie nuostabūs šie gyvūnai. Ir joms tai puikiai pavyksta. Matosi, kad be galo myli alpakiukus, kaip Rita sako - mylim nuo mėnulio ir atgal. 

Dar vienas apsilankymas svečiuose ir jau net vedžiodama lauke, galiu apsikabinti du alpakiukus... Sparduką ir Spjauduką (savap vadinu, nes vardus pamirštu :D). Neliečiamasis iki šiol neliečiamasis :D  Pažanga didžiulė. O man laimės kiek! 


Su sparduku

Bandymas tartis dėl apsikabinimo :D

Ir spjaudukas apkabintas :D 

Beje, apsilankę pas juos, taip pat susipažinsite ir su kitais šio ūkio gyventojais, ne tik alpakomis ;) Kokiais?

Sužinosite tik apsilankę...

Norint aplankyti šį ūkį, būtina registracija tel. nr. 867542053 arba  Facebook až Rita Rinkevičienė. 



Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą