2020 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Šv. Kūčių belaukiant. Silkė su juoda duona

 


Šv. Kūčių stalui norėjosi pagaminti kažką naujo. Internete skaičiau, kad šis receptas atkeliavo iš mūsų močiučių laikų, tai buvo papildomas pliusas jį išbandyti. Dar turite laiko šį patiekalą pasigaminti ir jūs.

Reikės:

  • Silkės su galva
  • Juodos duonos riekės
  • 1didelio ir 1 mažo svogūno
  • Miltų
  • Aliejaus kepimui
  • Maltų pipirų

 

Silkę išvalyti išimant kaulus, bet nepadalijant filė ir paliekant odą. Ikrus ar pienius neišmesti. Net jei silkė neatrodo sūri, ją reiktų pamirkyti, nes po kepimo sūrumas labiau išryškėja. Ikrus taip pat užmerkti.

Duoną taip pat reikia išmirkyti.

Mažą svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti.

Tada į dubenį dėti duoną (vandenį nuspausti), svogūnus ir pasmulkintus ikrus (pienius). Pagardinti pipirais ir išmaišyti.

Silkės filė nusausinti servetėle, ant jos dėti įdarą ir padaryti silkės formą. Ją apsukti siūlu, kad kepant neišsiskleistu. Po to, apvolioti miltuose ir ant silpnos ugnies, iš abiejų pusių, apkepti iki gražiai apskrus.

Išėmus padėti ant servetėlės, kad riebalai nuvarvėtų. Pravėsus nuimti siūlus.



Likusį svogūną supjaustyti ir apkepinti. Aš jį truputi pagardinau pipirais ir druska. Sudėti ant silkės.

Skanaus.

Zita

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą