2020 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Lankome Tauragės rajoną. Lakštingalų slėnis

 Pasisvečiavę Telšiuose lekiam link Tauragės. Rugsėjo 1-oji, kas į mokyklas su gėlėmis ruošiasi, o mes grožimės gamta ir kaip beždžioniukai kabančiais tiltais lekiojam :D. Pirmoji lankytina vieta "Lakštingalų slėnis". Čia įsikūrusi graži poilsiavietė. “Lakštingalų slėnis“ tai Akmenos upės kraštovaizdžio draustinio teritorija Alijošiškės kaime. Ši Tauragės rajone esanti poilsiavietė pasitelkus ES ir savas lėšas, atnaujino takelius, suremontavo senus tiltukus bei pavėsines, visur pristatė suolelių ir staliukų, yra mašinų stovėjimo aikštelė. 




Nuo šios poilsiavietės, perėjus per pirmąjį kabantį tiltą, driekiasi pažintinis pėsčiųjų takas. Tikras smagumėlis eiti juo ir grožėtis gamta! Neslėpsim, smagiausia dalis užlipus ant kabančio liepto, dar kitaip Beždžionių tiltu vadinamo, ir žvelgiant į srovenančią Akmenos upę pasisupti. Tik reik būti atsargiems! Nes oi kaip galvelė susisuka. 





Paėjus kairiuoju šios upės krantu, pasigrožėjus ryto saulės apšviestais voratinkliais ir užlipus į kalnelį, „Lakštingalų slėnis“ atsiveria visu savo grožiu. Gaila per fotografiją neįmanoma parodyti skardžių didumo. Jie iš ties įspūdingi. Rudenį, nukritus lapams turėtų būti ypatingai gražu, nes atsivers upės vingiai. Stačiais kalno šlaitais kopti/ropoti neteko. Per juos driekiasi statūs, fizinės jėgos reikalaujantys, bet patogūs laiptai, kuriais užlipus, galima atsipūsti gražiai įrengtoje apžvalgos aikštelėje.










Baigiant pėsčiųjų taką galima prieiti dar vieną kabantį tiltą. Vėl smagioji dalis ...








Renata


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą