2019 m. spalio 2 d., trečiadienis

Ekskursija po Porečo miestą (Kroatija)


Iš Rovinio važiuojam į kitą Kroatijos miestą - Porečą. Pakeliui sustojome pasigrožėti prie Limos kanalo - fiordo. Ten yra stovėjimo aikštelė, mažas pakelės „turgus“ bei apžvalgos bokštelis, nuo kurio beveik nieko nesimato :D. Tačiau paėjėjus šiek tiek už „turgaus“, atsiveria graži panorama. Prekeiviai čia siūlo padegustuoti bei nusipirkti rakijos, vyno, sūrio, aliejaus.. Prisidegustavome ir žinoma prisipirkome.. :D Viskas labai skanu, ir po gėrimų degustavimo viskas labai gerai perkasi... :D Aš mažiau degustavau, tai mažiau ir prisipirkau...

Vaizdas nuo apžvalgos bokštelio. 

Šiam prekeiviui pasisekė labiausiai ... :D Kaži ar dar kas liko po mūsų apsilankymo... :D 


"S" gėrimai išdykėliams ;) 

Paėjėjus už "turgaus"... 

Visi linksmi, ta prasme apsipirkę, važiuojame į Porečą. Porečas − miestas Kroatijoje, Istrijos pusiasalyje. Centrinė Porečo miesto istorinė dalis 1997 m. įrašyta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Mieste yra garsi bizantinio stiliaus Eufrazijaus bazilika. Apsilankymo metu mes apžiūrėjom centrinę miesto istorinę dalį ir įžymiąją VI a. Eufrazijaus baziliką su puikiai išsilaikiusiomis bizantiškomis mozaikomis. 
Noriu paminėti, kad Rovinis man labiau patiko nei Porečas. Rovinio gatvelės siauresnės, spalvingesnės, įsimintinesnės.  Kas labiausiai patiko Poreče, tai Eufrazijaus bazilikos lankymas. Čia ėjo, tik tie, kas norėjo už papildomą mokestį. Žinoma, kaip ir dažniausiai, aš norėjau :D, ir nepasigailėjau, nes iš ties buvo įdomu ir gražu.


Bokštelis į kurį galima užlipti ;)







Lipam į bokštelį. Laiptai statūs, girgžda... Užlipus atsiveria labai gražūs vaizdai. 








 Leidžiamės laipteliais žemyn ir keliaujame toliau. Ant bilietų numeriais sužymėtos visos svarbesnės, šios bazilikos vietos, kurias reik aplankyti/pamatyti.  Tad ir sekame pagal nuorodas su numeriukais. 














Levandomis kvepianti pakrantė...




Dar liko laisvo laiko iki išvykimo, tad žvalgomės po miestelį ;). 


Granatai :)



Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą