Šių metų Kalėdų proga, kaip saldžias dovanėles, nutariau
gaminti meduolius. Receptą susiradau internete, truputį pakeičiau pagal save ir
ėmiausi darbo.
Reikėjo:
- 130 g medaus
- 130 g cukraus
- 2 šaukštelių prieskonių meduoliams
- 2 kiaušinių
- 500 g miltų
- 100 g sviesto
- 2 šaukštelių sodos (nubrauktų)
- trupučio acto
Sodą
nugesinti su actu. Į dubenį berti cukrų, prieskonius, supjaustytą sviestą, medų ir
kiaušinius. Sumaišyti ir šildyti vandens vonelėje kol cukrus ir sviestas
ištirps. Nukėlus leist truputį atvėst, bet dar į šiltą masę supilti
actą, išmaišius berti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla gaunasi truputi
lipnoka, atrodo gal net minkšta, bet ją reikia palaikyt per naktį šaldytuve
"subręsti". Kitą dieną ji bus tinkama kočioti. Kepant dėti į jau
įkaitusią 180° l orkaitę.
Kepant meduoliukai pakyla, tad kočiot reiktų gan
plonai, nebent norisi storesnių pipirnikų. Iškepa greitai, per kelias minutes.
Meduoliukai
gaunasi minkšti ir kvapnūs.
Aš
spaudžiau žvaigždės formos ir paskui lipdžiau eglutes, bet galima daryt bet
kokios formos skanumynus.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą