2018 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Vaiko priežiūros atostogos baigtos



Vaiko priežiūros atostogos baigtos, tačiau grįžti į darbą, kol kas, neskubu. Dar prieš pastojant žinojau, kad toje pačioje darbovietėje nebedirbsiu, ieškosiu kažko naujo, gal net visai kitoje srityje... Tad, jau gegužės mėnesio pabaigoje, parašiau prašymą išeiti iš darbo. Buvo keista susisiekti su direktoriumi po dviejų metų pertraukos, bet viskas klostėsi sklandžiai. Kaip kitaip? 

Kad nenutrūktų socialinis draudimas, apie savo sprendimą pranešiau ligonių kasoms. Socialinis draudimas priklauso kiekvienai mamai auginančiai jaunesnį nei 8 metų vaiką, o jei vaikų turi daugiau, tai iki kol vyriausiam sukaks 18. Reikėjo pateikti savo ir vaiko asmens tapatybės dokumentus.

Praeitais metais, kai vos nenuprotėjau iš neturėjimo ką veikti, bandžiau ieškotis darbo. Koks ieškotis? Sureaguoti į pasiūlymus. Tačiau pokalbiuose dalyvavau gana atmestinai, nepasiruošusi, tad rezultatas atitinkamas. Nenusivyliau, nes dukrytės palikti dar nenorėjau, o ir, kaip tik, įtraukiančios veiklos paieškos davė vaisių. Atradau fotografiją. Ji užpildė visą tą tuštumą, kuri graužė iš vidaus ir galėjau sau leisti toliau būti namuose su savo vaiku.

Apie naujo darbo paieškas, vėl pradėjau galvoti tik po metų, kai dukrytę išleidau į darželį. Nuo pavasario pradžios karts nuo karto tyrinėjau skelbimus, išsiunčiau kelis gyvenimo aprašymus, dalyvavau pokalbyje... Bet ir šįsyk viską dariau gana vangiai. Nutraukus žindymą, aš ir Aliza pradėjom dažnai sirgti. Nieko ypatingo, tik sloga, kartais su kosuliu... Tačiau tokių vaikų į darželį prašo nevesti. Kaip aš galiu kažkur darbintis, kai mano vaikas serga bent pora dienų per savaitę? Kas mane laikys tokią? Neturiu šeimoje laisvo laiko turinčių auklių, svetimiems palikti nesinori, o ir tas pajamų skirtumas, susimokėjus už paslaugas, per daug nemotyvuoja. Žodžiu, kol galimybės leidžia, tikriausiai pirmą kartą gyvenime, po to, kai išėjau iš mamos namų, aš vėl priklausoma nuo kito žmogaus. Iššūkis!

Šiuo metu, Alizos rekordas nepertraukiamo ėjimo į darželį yra  dvi su puse savaitės. Kvepia galimybe  greitu metu drąsiai ieškotis naujo, stabilaus darbo. O kol pajausiu, kad susitvarkyčiau ir  su fiksuotomis darbo valandomis, savo jėgas išbandau fotografuodama su individualios veiklos pažymėjimu. Šiek tiek nesąžininga atrodo, kad pakartotinai reikės mokėti socialinį draudimą (deklaruojant pajamas), nes aš kaip ir apdrausta jau. O ir stažas, berods, nesikaupia, kad galėčiau tikėtis išmokų iš darbo biržos ar netgi pensijos. Nesu tikra, nesigilinau per daug, nes ši veikla laikina. Tiesiog, išbandydama savo galimybes, noriu viską daryti taip, kaip priklauso.



Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą