Tai
viena iš greitai pagaminamų mielinių tešlų. Jei nemėgstate ilgų kilimų ir
minkymų, tai jums tiesiog tiks idealiai. Beje, šita tešla tinka tiek pyragams, bandelėms,
tiek gali tapti picos padu.
Reiks:
- ~ 4 stiklinių miltų,
- 2 v.š cukraus,
- 1/2 a.š. druskos,
- 2 v.š. sviesto (tirpinto),
- 11 g sausų mielių ,
- rūkytos dešros riekelių,
- 500ml pieno (galima šilto, ar tiesiai iš šaldytuvo, galutinis rezultatas bus toks pat).
Iš
visų ingredientų užminkome vientisą tešlą ir dedame ją 2 valandom į šaldytuvą.
Jei visai neturite laiko, uždarykite tešlą sandariame maiše ir panardinkite į
dubenį su šaltu vandeniu. Užteks 15 minučių ir tešla bus paruošta kepiniams. Štai,
maniškė, po poros valandų praleistų šaldytuve.
Iš
tešlos iškočiojame tris juosteles ir pradedame pinti kaselę. Į tarpelius
talpindami rūkytos dešros riekeles.
Jau ir nekeptos atrodo gan skaniai.
Štai
ir metas darbuotis mano mažajai pagalbininkei. Sutepam siurpriziukus kiaušinio
tryniu.
Barstom
mėgstamais "pabarstukais".
Ir
šauname į įkaitintą iki 180°C orkaitę. Kepame ~15-20 min.
O
štai ir Upokšnio mini-pica :D
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą