2017 m. rugsėjo 4 d., pirmadienis

Kefyro pyragas su obuoliais

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų. Šį kartą išbandžiau LaMAISTAS   rekomenduojamą kefyro pyragą su obuoliais.



Pyragui reikėjo:

  • 4 obuolių
  • 2 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės kefyro
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 100 g. sviesto 
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono


Kambario temperatūros sviestą išplakiau su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais iki purumo. Supyliau kefyrą ir dar truputį paplakiau. Plakiau elektriniu plakikliu. Tada subėriau persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei cinamonu, ir viską išmaišiau, jau su mediniu šaukštu. Gavosi daugmaž riebios grietinės konsistencijos tešla.
Tešlą supyliau į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus susmaigsčiau/suguldžiau nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius.
Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Tik po tiek kepimo laiko įkištą pagaliuką ištraukiau švarų.  Patiekdama  apibarsčiau cukraus pudra. Valgiau karštą užsigerdama pienu. 
Skanaus. 



Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą