Tai įmanoma ir net
visai ne daug darbo, o rezultatas sakyčiau gan ilgam laikui. Tik reikia
geresnio blenderio/trintuvo. Receptą radau R. Ničajienės knygoje „Gero maisto
dienoraštis. Žiema“.
Reikia:
2 stiklinių žemės riešutų be luobelių,
2 šaukštų aliejaus (žemės riešutų, bet tinka ir
alyvuogių),
0,5 šaukštelio druskos.
Recepte siūloma įdėti dar 1 šaukštelį cinamono.
Pirmiausia žemės riešutus reikia pakepti iki 160º
įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (apie 10 min.). Vėliau suberti į trintuvą ir
trinti, kol susismulkins bei sudrėks nuo išsiskiriančio aliejaus. Įpilti
aliejaus, pasūdyti ir dar patrinti, kad susimaišytų. Paragauti.
Pagaminau šį
sviestą ir sugalvojau padalinti į tris dalis – į vieną įbėriau cinamono, kitą
pasaldinau, o trečią palikau be jokių papildomų priedų. Galimi visi variantai.
Elžbieta
Atrodo skaniai. Manau labai tiktų puošybai kas nors panašaus. Mėginsiu Velykoms puošti tortą, naudosiu jūsų riešutų sviesto receptuką. :)
AtsakytiPanaikinti