Tai
įmanoma ir net visai ne daug darbo, o rezultatas sakyčiau gan ilgam laikui. Tik
reikia geresnio blenderio/trintuvo. Receptą radau R. Ničajienės knygoje „Gero
maisto dienoraštis. Žiema“.
Reikia:
- 2 stiklinių žemės riešutų be luobelių,
- 2 šaukštų aliejaus (žemės riešutų, bet tinka ir alyvuogių),
- 0,5 šaukštelio druskos.
- Recepte siūloma įdėti dar 1 šaukštelį cinamono.
Pirmiausia
žemės riešutus reikia pakepti iki 160º įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (apie
10 min.). Vėliau suberti į trintuvą ir trinti, kol susismulkins bei sudrėks nuo
išsiskiriančio aliejaus. Įpilti aliejaus, pasūdyti ir dar patrinti, kad
susimaišytų. Paragauti.
Pagaminau
šį sviestą ir sugalvojau padalinti į tris dalis – į vieną įbėriau cinamono,
kitą pasaldinau, o trečią palikau be jokių papildomų priedų. Galimi visi
variantai.
Elžbieta
Atrodo skaniai. Manau labai tiktų puošybai kas nors panašaus. Mėginsiu Velykoms puošti tortą, naudosiu jūsų riešutų sviesto receptuką. :)
AtsakytiPanaikinti