2016 m. spalio 16 d., sekmadienis

Bulviniai piršteliai

Ir vėl tas klausimas "ką šiandien gaminsim?". Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis žemaičių blynų.


  • faršas - 200g, 
  • kiaušiniai - 2vnt, 
  • virtos bulvės - 5vnt, 
  • svogūnas,
  • prieskoniai (aš tiesiog dėjau druskos, pipirų)
  • malti džiūvėsėliai (pirštelių apvoliojimui), 
  • aliejaus.

Gaminam.
Virtas bulves sutriname į košę, sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame mėsą, prieskonius ir įmušame 2 kiaušinius. Masę labai gerai išmaišome ir formuojame pirštelius (nedarykit labai storų, neiškeps). Suformuotus pirštelius pamirkome kiaušinio plakinyje bei apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol piršteliai gražiai paruduos.

Mes valgėme su grietine.



Skanaus.
Recepto idėja pasiskolinta iš skanusreceptai.lt

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą