2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Pasivaikščiojimas po Kretingos kraštą



Graži Žemaitija...
Ir norisi, kad tą kraštą pamiltų ir vaikai. Tad visai neatsitiktinai dvi mamos ir keturi jų vaikai sėdo į mašiną ir patraukė Žemaitijos keliais.
Šįkart Dauginčių atodanga, Kretinga.
Dauginčius pasirinkome norėdamos parodyti Minijos upės pakrantės atodangą, kurios plotis siekia 44 m., o aukštis iki 22 m. Nuo jos atsiveria upės vingis ir senslėnio panorama. Negana to, šalia atodangos auga vienas šiauriausiai nutolusių Lietuvos skroblynų.
Keliauti iki ten palikus mašiną prie senųjų kapinių vienas malonumas: takeliai gražiai sutvarkyti, laipteliai mediniai, grybai šalia auga, genys medį kala... Dar ir piliakalnis šalia, skroblynas...
 









Po malonaus pasivaikščiojimo gamtoje Kretingon užsukame. Muziejun, į Tiškevičių rūmus. Užsukame vandens malūnan, kuriame ekspozicijos kaip Donelaičio hegzamete saulė rieda per žmonių gyvenimą, darbus senaisiais lakais, aplankome šalia esantį ūkvedžio namą - jame vėlesni laikai, jau atsiranda fotografijos, deja, ir tremties istorija... Išties pasidžiaugėme, kad viskas sutvarkyta, yra rodomi filmai, leidžiantys geriau susipažinti su eksponatais. Be abejo, lieka nepamiršti ir centriniai rūmai, kuriuose kabantys paveikslai leidžia nors trumpam nusikelti į grafų Tiškevičių laikus. Ten ir žiemos sodas, kuriame gali ir prisėdus kokį kąsnį įmesti. 




Kitam kartui liko aplankyti parką ir patį Kretingos centrą.

Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą