Saulėgrąžos
– baltymų šaltinis, o jas galima panaudoti ir sausainiams iškepti.
Reikia:
- 250 g lukštentų saulėgrąžų (+sausainiams apibarstyti),
- 2 kiaušinių,
- 90 g cukraus.
Pirmiausia
reikia nustatyti orkaitę 1800 C.
Saulėgrąžų
sėklas sumalti į miltus ir sumaišyti su cukrumi bei 1 kiaušiniu ir tryniu
(baltymą naudosime sausainių patepimui). Sudrėkintomis rankomis formuoti
rutuliukus (graikinio riešuto dydžio), suploti (apie 1,5 cm storio) ir sudėti
ant kepimo skardos. Viršų patepti baltymu, apibarstyti saulėgrąžomis ir kepti
12-15 min.
Mama
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą