2015 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Kur ieškoti batų vaikinams?

„Mano batai buvo du, vienas dingo..." Tikrai retas kuris, kalbantis lietuviškai, nemoka šio eilėraštuko. Darželyje ar namie išmokstame sakyti, o tikrą prasmę imame suprasti, kai patiems tenka ieškoti, kuo apauti savo vaikus. Arba aš nemoku ieškoti, arba parduotuvėse nėra vaikinams batų. Kalbu ne apie mažas pėdutes, o apie paaugliškas - 38, 39, 40, 41 dydžio. Vaikiškuose skyriuose tokie per dideli dydžiai, suaugusiuose - nuo 42 dydžio. Yra lenkiškos avalynės kai kur, bet kaina verta... na, neaugančios kojos. Kai po keletos mėnesių dydis gali pasikeisti ne vienu, o keliais dydžiais, mokėti už batus apie 100 eurų visai nesinori. Iš principo. 
Ir „iš pasiutimo" sėdau kartą prieš keletą metų prie kompiuterio, kad virtualioje erdvėje rasčiau alternatyvą - batus, bet pigesnius, pigesnius, bet ne prastesnius. Už akių užkliuvo pirmibatai.lt svetainė. Pradžiai pirkau tik vienerius batus mažajam. Laiškais susirašinėjant man detaliai buvo išaiškinta, koks dydis būtų geriausias išmatuotai pėdutei, koks modelis. Užsisakiau - nenuvylė. Netgi (prašau nesijuokti...) kitam sezonui užsisakėme to pačio modelio tik didesnius batus. NES: nepraleido drėgmės, nesuplyšo, prekinė išvaizda išliko gera net po intensyvaus nešiojimo, patogūs apsiauti. 
Vėliau didysis (būdamas „sunkaus" amžiaus - 12 m.) išsirinko žieminius stilingus batus, kuriuos su noru avėjo.
Šį rudenį išsirinkome šiuos: pirmokas proginius ir rudeninius tuos,  o aštuntokas šiuos. Visi išbandyti ir įvertinti - geri ir patogūs. 



Tėvelių įvertinimas elementarus - nereikia mokėti kaip už karvę, vaikams patinka, ilgai tarnauja. Prisipažinsiu - didžiojo, kadangi jo koja už mano didesnė netikėtai patapo, batus baigsiu dėvėti aš. Stilius atitinka mano laisvalaikio stilių, tad nebus jokių problemų žiemą „pamandravoti" su sūnaus išaugtais batais. 
Dar. Man tai svarbu - paklausus vieno ar kito dalyko, išaiškinama, pasiūloma, patariama. Ne kartą užsisakiusiam skiriamas atskiras dėmesys, vadinasi, sekama, kas perka, vertinama, jei sugrįžtama. Taip ir turi būti. Todėl tikrai ieškant batų pirmiausia lįsiu domėtis į pirmibatai.lt svetainę arba jų profilį fb.
Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą