2015 m. rugpjūčio 22 d., šeštadienis

Kopūstų sriuba su frikadelėmis

Paskutiniu metu vis striuka su laiku, neužtenka dienos, net jei atsikeliu paryčiais. Bet darbai darbais, o valgyt vis tiek norisi. Ir ne tik "stačiomis' sušlamšto sumuštinio, bet ir tikro maisto - sriubos, kažko mėsiško. Šiandien taupydama laiką nutariau pagaminti du viename - sriubą su mėsos kukuliukais. Anksčiau virdavau ją su žirniais, bet šiandien sunaudojau, nuo salotų likusią, kopūsto puselę. 




Reikėjo :
  • kalakutienos faršo,
  • kopūsto,
  • morkos,
  • bulvių,
  • petražolių,
  • prieskonių mėsai.


Puode užvirinau pasūdytą vandenį, į jį sumečiau iš paruošto faršo padarytus nedidelius kukuliukus, tarkuotą morką. Keletą minučių pavirus įmečiau pjaustytą kopūstą, po kiek laiko pjaustytas bulves, petražoles. Dar kelias minutes paviriau ir pietūs paruošti. Tiesa verdant šią sriubą žiemą, kopūstas virtų daug ilgiau, gal net dėčiau jį puodan pirmiau už faršą. Bent jau man pirktiniai kopūstai vis pasitaiko"mediniai",kieti. O dabar visos daržovės iš savo daržo, tai išvirė labai greitai.
Valgėm  sriubą paskaninę grietine ir trupučiu pomidorų padažo.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą