2014 m. gegužės 10 d., šeštadienis

Suktinukai su dilgėlėmis

Dilgėlę verta prisiminti kiekvieną pavasarį - ji vadinama vitaminų karaliene, nes turi labai daug naudingų medžiagų, galima teigti, kad visą Mendelejevo lentelę.

Jų stiebelius galima skinti iki 15 cm aukščio, vėliau maistui tinka tik lapeliai. Rinkti reikia kol augalas dar napradėjęs žydėti, bet lapai jau išaugę. Dilgėles paruošti labai paprasta: tereikia gerai nuplauti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Susmulkintas dilgėles reikėtų dėti baigiant gaminti maistą, kad nežūtų vitaminai. 


Dilgėlių arbata aktyvina, gerina medžiagų apykaitą, didina organizmo atsparumą ir gebėjimą įveikti ligas. Nors skatina šlapintis, bet neišplauna kalio iš organizmo, o kaip tik jį papildo.


Suktinukams su dilgėlėmis reikia:
  • 2 vištienos filė,
  • apytiksliai 2- 4 saujos dilgėlių,
  • druskos, pipirų.



Dilgėles reikia praskalauti po bėgančiu vandeniu, nuplikyti karštu vandeniu ir susmulkinti. Mėsą reikia perpjauti, bet ne iki galo (kad galima būtų vynioti) ir išmušti papipirinant ir padruskinant. Dilgėles sudėti ant mėsos, susukti ir įvynioti į foliją. Pašauti į įkaitintą iki 180 C orkaitę, kepti 20-30 min. 

Telieka supjaustyti ir ragauti. Skanaus!



Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą