- Upėtakio,
- bulvių,
- morkų,
- šparaginių pupelių ,
- svogūnų (arba porų),
- krapų,
- sviesto,
- žuvies prieskonių,
- pipirų,
- druskos,
- kiaušinio,
- grietinėlės.
Žuvį
nuvaliau, supjausčiau gabaliukais, išėmiau kaulus, pabarsčiau žuvies
prieskoniais, truputis citrinos sulčių ir palikau pasimarinuoti.
Nuskustas
bulves supjausčiau pusės centimetro storio griežinėliais, dėjau į pasūdytą
vandenį ir užvirus paviriau apie 7 minutes. Nupyliau vandenį ir užpyliau šaltu,
kai pravėso išgriebiau ir nuvarvinau.
Morkas
supjaustyt plonais šiaudeliais, pavirinti vandenį apie 10 min., paskui nupilti
vandenį ir nuvarvinti.
Šparagines
pupeles pavirinti 5 min., nusunkti ir nuvarvinti.
Svogūną
supjaustyti, pakepinti su sviestu, ant jų berti morkas, šparagines pupeles,
krapus ir truputį patroškinti, berti pipirų, druskos.
Žuvį
pasūdyti, pavolioti miltuose ir apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Į
indą dedame bulves, ant jų daržoves.
Kiaušinį
išplakame, beriam druskos, pipirų, pilam grietinėlės ir sumaišius užpilame ant
daržovių. Ant viršaus sudedame žuvį ir pridengus folija šaunam į 200 C
įkaitintą orkaitę 20-30 min.
Mama
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą