2021 m. balandžio 27 d., antradienis

Pasakiškai gražus "Nykštukų kaimas" (Kretingos raj.)

 

Nakvynei jau apsistojome, vakaras dar tolokai, tad bandome nulėkti iki išgirtojo „Nykštukų kaimo“. Važiuodamos net nežinome ar galėsime ten pasivaikščioti, nes tai yra Kaimo turizmo sodybos „Vienkiemis“ teritorijoje. Kavinės, kaip žinia, dar ne visur dirba, tad ir čia dar lyg laikas sustojęs. Iš ties, tai net nesigilinom ar jau dirba virtuvė. Nuvykus į vietą, vartų su spyna neradome, žmonių nėra, tik vienas žvejys upeliuke žvejojo, tad bandome pasivaikščioti. Išvys, tai išvys :D, bet niekas mūsų nevijo ir smalsumą tikrai patenkinome. Na idėja iš ties superinė, iškart priminė Latvijoje esantį  Tervetės gamtos parką.

O pasirodo šiame „Nykštukų kaime“ verda smagus gyvenimas! Lentpjūvėje maži žmogeliukai pjauna malkas, geležinkeliu jas gabena į malūną, mala miltus, o šalia esančioje kepykloje kepa gardžius pyragus! Kiti šio kaimo gyventojai žvejoja, matuoja žemę, šeria gyvulius. Yra ir mokykla, į kurią mažieji nykštukai eina, o šventadieniais visas kaimas gali apsilankyti bažnyčioje. Taip pat yra apžvalgos bokštas, į kurį užlipus galima pamatyti visą kaimą iš aukštai! Aš iki viršaus lipti neišdrįsau, labai jau siūbuojantis atrodė. O gal jau ir per sunkoka tokiam bokštui :D. Aplamai ne viskas jau ten labai saugiai atrodė... Bet tikiuosi, kad ši vieta dar ilgai bus lankytina ir vaikams bei suaugusiems suteiks gražių įspūdžių. Buvo labai įdomu pasivaikščioti! 



















O šalia sodybos, kitoje gatvės pusėje, yra didelė Padvarnių užtvanka. Kurią taip pat rekomenduoju aplankyti 😉.



Dar liko šiek tiek laiko iki sutemstant, tad lekiam iki jūros. Senokai bebuvau Palangoje, tad smagu buvo pasivaikščioti jos gatvelėmis ir žinoma aplankyti jūrą.








Renata

4 komentarai:

  1. Graži ir įdomi kelionė. Reiks aplankyt. Ačiū už informaciją.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kur rasti ta nuostabų Nykštukų pasaulį,labai noriu aplankyti ir kokios ten darbo valandos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. UAB ,,Sodyba ,,Vienkiemis", Vienkiemio g. 3, Padvarių k., Kretingos r., Lietuva; GPS koordinatės: 55.54.39 / 21.14.54;

      Panaikinti