2020 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Auksinio elnio dvaras. Būtina apsilankyti! (Telšių raj.)

Auksinio elnio dvaras. Kaip jau minėjau, kad ten dar sugrįšiu, taip ir padariau. Pirmasis kartas, tiesiog pravažiuojant pro šalį -> Auksinio elnio dvaro sodyba lietui lyjant.  Šį kartą, deja, vėl lietui lyjant :D




Šį kartą vos sustojus jų sustojimo aikštelėje, mus pasitiko gidas, kuris palydėjo iki motociklų muziejaus. Apsilankymo kaina asmeniui 6 eur (Į tą pačią kainą, galima sakyti, kad įėjo ir ragų muziejus, ir pasivaikščiojimas parku). Muziejuje eksponuojami prieškarinių, pokarinių ir vienetinių motociklų modeliai, pagaminti 1901-1945 metais. Anot gido motociklai į muziejų atvežti iš įvairių pasaulio šalių: Amerikos, Anglijos, Vokietijos, Rusijos ir kt. šalių. "Auksinio elnio dvaro" kaimo turizmo sodyboje įkurtas senovinių motociklų muziejus yra pats didžiausias muziejus Pabaltijo valstybėse, turintis virš 40 retų senovinių motociklų modelių, taip pat keletą unikalių šiuolaikinių modelių.








Toliau gidas palydėjo iki alpakų aptvaro, tačiau alpakos su mumis draugauti nenorėjo, tad tik iš toli jas tematėme. Taip pat mums aprodė ten esantį ragų muziejų. Ragų įvairiausių, nuo mažiausių iki didžiausių. Tikrai yra į ką pažiūrėti.





Na čia jau mus gidas paliko ir palinkėjo gero pasivaikščiojimo po parką su nuostabiomis, įdomiomis metalo skulptūromis. Man asmeniškai tos skulptūros kažkas nerealaus!









Renata

4 komentarai:

  1. Gaila kad gudas jusu nepalydejo pasivaikscioti po parka kartu. Mes vaiksciojom, tai jis labai idomiai papasakojo is kur tos visos skulpturos kilusios.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes buvome pirmadieni. O pirmadieniais man rodos aplamai ten ne darbo diena, tad dziaugiames, kad tiek aprode 😉

      Panaikinti
  2. Gaila kad gudas jusu nepalydejo pasivaikscioti po parka kartu. Mes vaiksciojom, tai jis labai idomiai papasakojo is kur tos visos skulpturos kilusios.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gerai praleidome laiką šiame dvare. Patiko mums betarpiškas bendravimas su gidu, šeimininkų sūnumi Viliumi. Tikrai verta aplankyti šį dvarą, jo sodybą su įspūdingomis skulptūromis

    AtsakytiPanaikinti