2019 m. birželio 16 d., sekmadienis

Molėtų technikos muziejus. Tikrai verta apsilankyti

Dar viena puiki, įdomi vieta esanti Molėtų rajone, tai - Molėtų technikos muziejus.
Molėtų technikos muziejus – tai privačiomis lėšomis įkurtas įvairaus transporto bei technikos muziejus, kuris atvėrė duris 2019 metų gegužės 25 dieną. Muziejuje eksponuojama apie 140 lengvųjų automobilių, sunkvežimių, autobusų, motociklų, priekabų bei kitų transporto priemonių.

Ekspozicija angare. 

Treniruoklis, kurį galima išbandyti ;) 






Taip pat yra vietelė kur įtaisyta  senovinių radijo, audio, TV aparatūros ekspozicija.  


Lankytojams suteikta galimybė kai kuriuos eksponatus ne tik apžiūrėt, bet ir patiems išbandyti, bent jau įlipti į kai kuriuos, tai tikrai. Darbuotojas pasitikęs mus, viską mums aiškiai nupasakojo. Beveik visus eksponatus galima išsinuomoti šventei, filmavimams ar bet kokiai kitai progai, nes dauguma eksponatų su galiojančiom TA.

Ekspozicija po atviru dangum. 




















Taip pat muziejaus ekspozicijoje galima rasti ir senovinių atrakcionų likučius. Šie vaikiški automobiliukai, drambliukai, raketos, arkliukai rodos dar ne taip seniai džiugino vieno Lietuvos miesto parko vaikus. O dabar galime jais pasidžiaugti tik taip...  😊







Darbo laikas :
šeštadienis 10-18 val
pirmadienis – penktadienis, sekmadienis – pagal susitarimą.
Biletų kainos:
4 eur -suaugusiam,
2 eur – moksleiviams,
nemokamai: ikimokyklinio amžiaus vaikams, LR muziejų darbuotojams, LR bendrojo lavinimo įstaigos mokytojui lydinčiam moksleivių grupę, neįgaliesiems.
Organizuotų grupių lankymasis derinamas atskiru susitarimu.

Renata

4 komentarai:

  1. Atrodo įdomiai. Bet panašu, kad didžioji dalis sovietinių eksponatų? Vaikams buvo įdomu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, taip, vaikams buvo įdomu. Automobilių pagaminimo metai, tai pirmieji automobilio numerio skaičiai. Ant kai kurių matosi foto,tad galit matyti ar sovietiniai eksponatai, ar ne :D

      Panaikinti