2018 m. kovo 6 d., antradienis

Alizai dvidešimt vienas mėnuo




Alizai dvidešimt vienas mėnuo! Dar keli ir bus du metai... Sunku patikėti, sunku suvokti, net ir matant tą mažą žmogeliuką kiekvieną dieną. Kartais atrodo, kad visiem aplink lengviau įsisavinti, kad aš mama, negu man pačiai! Mama jau beveik 2 metus (priskaičiuokim ir pilvuko nešiojimo laiką). Laikas bėga neįtikėtinai greitai.
"Niu!". "Pagjung!". Žodžiai kuriais mūsų mažoji mums vadovauja paskutinius pora mėnesių. Tie žodžiai ir kartu ir atskirai reiškia: pasitrauk, netrukdyk, paimk, pakelk, nunešk, paduok, įjunk, perjunk... Trumpai sakant - padaryk! Filmukai Alizos žodyne yra "babu" (neįsivaizduoju kodėl). Šiaip naudojamų žodžių kiekis auga lėtai. Vartojami vis tie patys: tete, mama, papa, apu(pakelti), tepu(vaikščioti), a-a-a(miegoti).. Kartais pasako ir "va". Nenustoja klykauti "happy, happy, happy!".
Įdomiau už viską mūsų dukytei dabar yra laipiojimas. Lips visur, kur tik įmanoma! Reikia sulankstyti kėdes, atitraukti baldus vienas nuo kito ir vistiek negalima atitraukti akių, nes padūkėls vaizduotei nėra ribų. Pasiims paguldytą taburetę, pakelt - nepakels, bet prisistums kur jai reikia, uždės dar kokią dėžutę nuo žaislų, ir vuolia! Pasiekia, ko pasiekti neturėtų... Laiko klausimas, kada išmoks tą taburetę pasistatyti ir nebeliks apribojimų laipiojimui. Tokiais atvejais džiugu, kad mūsų namuose ne tiek jau ir daug tų baldų ir daiktų...
Aliza visada pasidžiaugs savo pasiekimais iškeldama abi rankas ir garsiai sušaukdama "Jėj!!!". O moka ji tikrai daugiau nei pati suseku. Buvau paslėpusi lego kaladelės (turiu kelis maišus žaislams pakeitinėti, kad neatsibostų ir neapsikrautume), vos iš traukus jos tapo populiariausiu užsiėmimu. Prieš paslepiant Aliza nemokėjo žaisti su lego, bet kai ištraukiau, jau po kelių akimirkų radau statančią aukščiausią bokštą. Ilgesniam laikui okupuoja ir figurėlių į tinkamas skylutes dėliojimas. Labai norėjau dukrytei žaislo, kur figurėles reikia ne įdėti, bet uždėti.. Maniau užtruks kol išmoks... Klydau. Kaip mano mama sakė "galim dovanoti jaunesniems". Pasaugosim, kol Alizai įdomu.
Panašu, kad jau laikas užsiimti rimtesnėmis veiklomis! Šį mėnesį nė nesusimąsčius nupirkau žurnaliuką su skaičiais: spalvinimui, lipdukų klijavimui ir rašymui. Žinoma, Alizai dar toli gražu iki tokių sugebėjimų, bet tai buvo paprasčiausias iš apčiupinėtų, o nuo kažko pradėti juk reikia. Smaginomės klijuodamos lipdukus. Aliza supranta, ką reikia su jais daryti: nuimti, pridėti prie rutuliuko lape ir prispausti, bet atlikti šiuos veiksmus sudėtinga. Lipdukų lapas sulamdytas, lipdukai nuo rankų niekaip nenulimpa, o jei ir nukrenta, tai tikrai ne vietoje, bet su mamos pagalba Aliza mokosi juos klijuoti teisingai. Viskas po truputį!
Dvidešimt vieno mėnesio sukakties proga, dukrytę aprūpinau modelinu, pieštukais, akvarele, lapais... Su visais turimais žaislais žaisti jau moka, tad užsiimsime menais. Gal dar ir maža tokioms veikloms, bet man pačiai bus įdomiau su ja kažką kartu veikti nei padėti dėlioti figurėles į vietas. Aliza pirkiniais sužavėta!

Aistė

2 komentarai: